Πιο κοντά από ποτέ στους 7 ξένους στη Basket League, θα παίζουν 6 σε κάθε αγώνα

BASKET LEAGUE

BASKET LEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / 3 / – ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι ομάδες του ΕΣΑΚΕ συζήτησαν για πολλοστή φορά το ενδεχόμενο παρουσίας επτά (7) ξένων στο ρόστερ τους, με τη δυνατότητα χρησιμοποιήσης των έξι (6) εξ αυτών σε κάθε αγώνα.

Το ζήτημα των ξένων συζητήθηκε για πολλοστή φορά στο Συμβούλιο που πραγματοποίησε ο ΕΣΑΚΕ, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου. Για πρώτη φορά όμως, η αύξηση των ξένων από έξι (6) σε επτά (7) μοιάζει να είναι τόσο κοντά στην υλοποίησή της.

Συγκεκριμένα, η πρόταση που έχει προκριθεί είναι η παρουσία επτά (7) ξένων αθλητών στο ρόστερ των ομάδων, με δυνατότητα χρησιμοποίησης σε κάθε αγώνα των έξι (6) εξ αυτών. Πρόκειται δηλαδή για μια λύση που θα δίνει τη δυνατότητα στους προπονητές των ομάδων που έχουν περισσότερους από έξι (6) ξένους να κάνουν την ανάλογη διαχείριση. Εν προκειμένω βέβαια αυτό το ζήτημα επηρεάζει περισσότερο από κάθε άλλον, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, οι οποίοι έχουν ήδη επτά (7) ξένους.

Παρεμπιπτόντως, οι ομάδες που συμμετέχουν στο Super Cup (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Κολοσσός, Προμηθέας) έχουν προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου να δηλώσουν την εξάδα των ξένων που θα είναι διαθέσιμοι για τους αγώνες της Ρόδου. Ήτοι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Ντέγιαν Ράντονιτς έχουν ακόμη τρεις ημέρες να αποφασίσουν ποιος ξένος θα κοπεί, για τη διεκδίκηση του πρώτου τίτλου της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss