Πιθανή ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Ντόρτμουντ απ’ το Ισλαμικό Κράτος!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Sueddeutsche Zeitung“, οι Γερμανικές Αρχές δεν αποκλείουν πίσω απ’ την επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ να κρύβεται το Ισλαμικό Κράτος! Τι αναφέρει η πολυσυζητημένη επιστολή ανάληψης ευθύνης.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της επίθεσης στο πούλμαν της Ντόρτμουντ το βράδυ της Τρίτης (11/04), περίπου 1,5 ώρα πριν την αναμέτρηση των Βεστφαλών με την Μονακό για την προημιτελική φάση του Champions League. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της πολιτικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, οι Γερμανικές Αρχές ερευνούν πιθανή ανάμειξη του Ισλαμικού Κράτους στο συγκεκριμένο συμβάν.

Αφορμή στάθηκε η επιστολή που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος κι η οποία αρχίζει με τις παρακάτω λέξεις: Στο όνομα του πανάγαθου Αλλάχ. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, γίνεται αναφορά στην τρομοκρατική επίθεση στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του Βερολίνου τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ ο γράφων την επιστολή υποστηρίζει πως γερμανικοί πύραυλοι “tornado” συμμετείχαν στη δολοφονία μουσουλμάνων στη Συρία.

Γι’ αυτό το λόγο, οι τζιχαντιστές αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία “λίστα θανάτου” με γνωστά πρόσωπα της Γερμανίας, όπως είναι, για παράδειγμα, οι ποδοσφαιριστές και οι τηλεοπτικοί αστέρες ως αντίποινα! Μάλιστα, τονίζεται πως οι επιθέσεις θα συνεχιστούν έως ότου κλείσει η αμερικανική αεροπορική βάση στην περιοχή Ramstein-Miesenbach. Βέβαια, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η επιστολή δεν φέρει υπογραφή.

Εν τω μεταξύ, οι Ομοσπονδιακές Αρχές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας έχουν αρχίσει διεξοδική ανάλυση του στυλ γραφής της επιστολής με βάση τον ισλαμικό λόγο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι πολύ νωρίς για μία ασφαλή εκτίμηση σε ό,τι αφορά στον αποστολέα του γράμματος.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss