Πιθανόν η Amazon να ξεμείνει από εργαζομένους για τις αποθήκες της μέχρι το 2024

Η Amazon είναι πιθανό να ξεμείνει από υποψήφιους εργαζόμενους για τις αποθήκες της στις ΗΠΑ μέχρι το 2024, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που διέρρευσε στο Recode.

Το υπόμνημα περιέχει εσωτερική έρευνα της εταιρείας από το 2021 και προβλέπει μια διαφαινόμενη κρίση εργασίας για τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, η οποία αναμένεται να πλήξει ορισμένες περιοχές γρηγορότερα από άλλες. Για παράδειγμα το υπόμνημα εκτιμά ότι η προσφορά εργατικού δυναμικού για την Amazon στο Phoenix της Arizona, θα εξαντλούνταν μέχρι το τέλος του 2021 ενώ στην Inland Empire της California μέχρι το τέλος του 2022. Η έκθεση υπολογίζει ακόμα τη διαθέσιμη προσφορά εργαζομένων χρησιμοποιώντας παράγοντες όπως τo επίπεδo εισοδήματος και η πρόσβαση σε υπάρχουσες ή σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις της Amazon.
Η έκθεση προτρέπει την εταιρεία να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του μελλοντικού εργασιακού κενού, προχωρώντας σε αύξηση των μισθών για να διατηρήσει το υπάρχον εργατικό δυναμικό της και να προσελκύσει περισσότερες νέες προσλήψεις. Προτείνει επίσης την αύξηση της αυτοματοποίησης στις αποθήκες. «Εάν συνεχίσουμε τις συνήθεις δραστηριότητες, η Amazon θα εξαντλήσει τη διαθέσιμη προσφορά εργατικού δυναμικού στο δίκτυο των ΗΠΑ έως το 2024», έγραψαν οι συντάκτες της έκθεσης.
Σε δήλωσή του στο Engadget, εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε ότι το έγγραφο που διέρρευσε δεν αποτελεί ακριβή εκτίμηση της κατάστασης των προσλήψεων. «Υπάρχουν πολλά προσχέδια εγγράφων που γράφονται για πολλά θέματα σε ολόκληρη την εταιρεία, τα οποία χρησιμοποιούνται για την εξέταση δ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss