Πλαφόν στο φυσικό αέριο, χειμώνας με δελτίο στο ρεύμα

Στην έκτακτη σύνοδος των Ευρωπαίων Υπουργών Ενέργειας την επόμενη Παρασκευή είναι στραμμένα τα βλέμματα με τις προβλέψεις για την ενεργειακή κρίση να προκαλούν τρόμο.

Η κατάσταση φαίνεται να έχει φτάσει στο απροχώρητο εξαναγκάζοντας την Κομισιόν να κινητοποιηθεί έστω και καθυστερημένα ενώ και το Βερολίνο εμφανίζεται έτοιμο να συζητήσει την πρόταση για πλαφόν στο φυσικό αέριο.
Αυτό σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica: η γερμανική κυβέρνηση δείχνει να αλλάζει στάση σε ό,τι αφορά την επιβολή ανώτατης τιμής στο φυσικό αέριο. «Συγκρατημένη αισιοδοξία στην κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι. Στο Βερολίνο κάτι κινείται και, σε ό,τι αφορά το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, υπάρχει μια ουσιαστική, θετική διάθεση», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης, στην διαδικτυακή της έκδοση.

Προσθέτει, δε, ότι «το μήνυμα έφτασε στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, το Παλάτσο Κίτζι, από την Καγκελαρία και θα πρέπει να βρει επιβεβαίωση, βέβαια, στην φάση λήψης συγκριμένων αποφάσεων».
Η La Repubblica υπογραμμίζει, ότι «όλα θα επαληθευθούν στις 9 Σεπτεμβρίου, στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Το πετρέλαιο κατέγραψε άλλο ένα ράλι στη συνεδρίαση της Δευτέρας με την τιμή στις ΗΠΑ να καταγράφει άλμα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss