Πλαστά τα περίφημα «χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας». Αποσύρονται από το μουσείο της Βίβλου

Το Μουσείο της Βίβλου αφαίρεσε από τα εκθέματά του τα «Χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας», μετά από εργαστηριακούς ελέγχους που κατέδειξαν ότι ήταν πλαστά.

Το Μουσείο της Βίβλου, που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, έστειλε δείγματα των χειρογράφων για ανάλυση στη Γερμανία και τα αποτελέσματα έκαναν λόγο για ”χαρακτηριστικά ασυμβίβαστα με την υποτιθέμενη προέλευση τους”, όπως ανακοίνωσε το μουσείο.

Τα «Χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας» είναι τα παλαιότερα αντίγραφα της Βίβλου που έχουν βρεθεί ποτέ και περιλαμβάνουν εδάφια της Εβραϊκής Βίβλου ή της Παλαιάς Διαθήκης, που χρονολογούνται μέχρι και 2.000 χρόνια πριν. Ο πρώτος από τους κυλίνδρους που περιείχαν τέτοια χειρόγραφα βρέθηκε στις σπηλιές στο Qumran στη δυτική όχθη της Νεκράς Θάλασσας το 1947. Σύμφωνα με πληροφορίες ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από έναν νεαρό βοσκό βοσκό που ψάχνει για χαμένα πρόβατα.

Είναι γραμμένα στην εβραϊκή, αραμαϊκή και ελληνική γλώσσα και η μεγάλη σημασία των χειρογράφων αφορά στην αναζήτηση του αυθεντικού πρωτότυπου της Παλαιάς Διαθήκης….

Τα περισσότερα ωστόσο από τα «Χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας» -που συνολικά φτάνουν περίπου τα 100.000- φιλοξενούνται στο Μουσείο του Ισραήλ

The Telegraph

Το Μουσείο της Βίβλου λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο, μολονότι η δημιουργία του στοίχισε περίπου 500 εκατ. δολάρια, και ένας από τους βασικούς χρηματοδότες του είναι ο βαθιά θρησκευόμενος, συντηρητικός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Ντέιβιντ Γκριν, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του κάνουν εδώ και χρόνια εκστρατεία  για την ένταξη της Βίβλου στην εκπαιδευτική ύλη των δημόσιων σχολείων.

Το μουσείο έχει συνολικό εμβαδόν 130 στρεμμάτων, διαθέτει από προσομοίωση πτήσης πάνω από την πόλη μέχρι ένα τρενάκι λούνα παρκ. Η κατασκευή του επιβλητικού κτιρίου, με την ύψους 12 μέτρων χρυσοποίκιλτη πόρτα πάνω στην οποία έχουν χαραχτεί στίχοι από τη Βίβλο του Γουτεμβέργιου, ξεκίνησε το 2015. Είναι επενδεδυμένο με μάρμαρο και πέτρα, περιλαμβάνει ένα αίθριο σε σχήμα παπύρου με θέα προς το Καπιτώλιο, καθώς και ένα θέατρο 472 θέσεων.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss