Πλατεία «Ελλάς»: Η άγνωστη πλατεία της Αττικής που χωράει την Ελλάδα

Πλατεία «Ελλάς»: Εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά

Πλατεία η «Ελλάς». Όσο κι αν ταξιδεύεις στην Ελλάδα και εξερευνείς την Αττική, πάντα θα βρίσκεις κάτι να σε εκπλήσσει και να σε εντυπωσιάζει. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η άγνωστη πλατεία της Αττικής η οποία χωράει μέσα της… την Ελλάδα. Και μπορεί να σου φαίνεται κάτι πολύ ξένο αλλά είναι πολύ πιθανόν να έχεις περάσει δίπλα από αυτή την πλατεία και να μην το γνωρίζεις καθώς βρίσκεται στα Γλυκά Νερά. Μια πλατεία που μεταμορφώθηκε και πλέον έχει το δικό της λόγο να ξεχωρίζει ανάμεσα στις άλλες της Αττικής.

Η πλατεία της Αττικής που χωράει μέσα της… την Ελλάδα
Μιλάμε, λοιπόν, για την πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου ή πλατεία «η Ελλάς» όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν καθώς έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Χωράει μέσα της όλη την Ελλάδα. Και τι εννοούμε με αυτό; Ότι έχει ζωγραφισμένη από άκρη σ’ άκρη της ολόκληρη την Ελλάδα με την εικόνα να είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή όταν την κοιτάς από ψηλά. Όπως είπαμε η πλατεία βρίσκεται στα Γλυκά νερά και το κανονικό της όνομα είναι πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου. Λόγω της ζωγραφιάς που έχει δημιουργηθεί εκεί, ωστόσο, έχει επικρατήσει και η ονομασία πλατεία «η Ελλάς» και όχι άδικα.

Φυσικά, αυτοί που την ευχαριστιούνται περισσότερο είναι τα παιδιά τα οποία μπορούν να κάνουν μέσα σε μια πλατεία, ένα ταξίδι από άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι ίσως το πιο διαφορετικό και ευχάριστο μάθημα γεωγραφίας που θα μπορούσαν να κάνουν. Αδιαμφισβήτητα και η ιδέα και η υλοποίησή της κατατάσσουν την πλατεία στις πιο ιδιαίτερες της Ελλάδας.
Πάρτε μια γεύση από ψηλά μέσα από το βίντεο του καναλιού Up Stories στο Youtube:

Ιστορίες από πλατείες

Το σίγουρο είναι ότι πίσω από το όνομα κάθε πλατείας βρίσκεται μια ιστορία, μικρότερη ή μεγαλύτερη, πιο συνηθισμένη ή λιγότερο. Κάποιες από αυτές σίγουρα έχει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Για παράδειγμα γνώριζες γιατί η πλατεία στου Ψυρρή ονομάστηκε έτσι και ποια ιστορία βρίσκεται πίσω από αυτό το όνομα; Εξίσου ιδιαίτερη ιστορία έχει και η πλατεία Αβησσυνίας αλλά και ο λόγος που ονομάστηκε έτσι. Εξερευνώντας τις πλατείες της Αττικής και αν ασχοληθείς λίγο περισσότερο με αυτές μπορεί να ανακαλύψεις και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες όπως για παράδειγμα ότι στην πλατεία Κοτζιά υπάρχει ένας άγνωστος αρχαιολογικός χώρος που ουσιαστικά είναι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss