Πλεύρης: Αν πάρουμε μέτρα για τον κορονοϊό θα είναι απολύτως ήπια – Όλα ανοιχτά για τη χρήση μάσκας

O Θάνος Πλεύρης ανέλυσε τη λογική των μέτρων για τον κορονοϊό από το φθινόπωρο

Η ημερολογιακή προσέγγιση στο φθινόπωρο και η έναρξη δραστηριοτήτων όπως τα μαθήματα στα σχολεία έχουν προκαλέσει συναγερμό σε υπουργείο Υγείας και ειδικούς που αναζητούν το καταλληλότερο μείγμα παρεμβάσεων προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και την κανονικότητα.
Ερωτηθείς σχετικά το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε στον ΣΚΑΪ ότι «σε περίπτωση που χρειαστεί προγραμματισμός μέτρων αυτό θα είναι στον απόλυτα ήπια βαθμό. Δεν θα έχουμε μέτρα που θα οδηγούν σε καταστάσεις περιορισμού δραστηριοτήτων».

Ειδικότερα για τη χρήση της μάσκας, πάντως, ο Θάνος Πλεύρης άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά λέγοντας πως «αν χρειαστεί σε συγκεκριμένους χώρους, όπως συμβαίνει τώρα, να επεκτείνουμε την υποχρεωτική χρήση μάσκας θα το κάνουμε».
«Σε όλο το πλαίσιο της μάσκας θα εξεταστούν δύο σενάρια: Πού θα έχουμε υποχρεωτικότητα και πού θα υπάρχει σύσταση» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο Θάνος Πλεύρης ρωτήθηκε και για τα σχολεία και τα πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν για την επαναλειτουργία τους από τις 12 Σεπτεμβρίου και απάντησε ότι «θα κάνουμε συζητήσεις με ιδικούς και το υπουργείο Παιδείας. Πέρσι είχαμε ένα πρωτόκολλο που λειτούργησε υποδειγματικά. Και στα σχολεία η λογική θα είναι να πάμε σε όσο το δυνατόν πιο ήπιους περιορισμούς».

Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο αλλαγής πρωτοκόλλου όσον αφορά την καραντίνα των 5 ημερών που ισχύει στην Ελλάδα για όσους βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό και παρέπεμψε σε συζήτηση που θα γίνει σε επίπεδο επιστημόνων χαρακτηρίζοντας κρίσιμο το φθινόπωρο.
Όσον αφορά, τέλος, τα νέα εμβόλια για τον κορονοϊό ο Θάνος Πλεύρης αφού εξήγησε ότι η παραλαβή τους θα γίνει σε δύο φάσεις «για τα εμβόλια που θα πιάνουν τη μετάλλαξη Ομικρον και στη νόσηση και για τα εμβόλια που θα πιάνουν τις υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον». Ωστόσο ο ίδιος συνέστησε σε όσους κινδυνεύουν να εμβολιαστούν τώρα προσθέτοντας πως το αν θα υπάρξει σύσταση για γενικό πληθυσμό θα προκύψει από τους ειδικούς.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss