Ποια είναι η νέα πατέντα της Ford;

Πολύ συχνά ξεχνάμε πως σε ένα αυτοκίνητο υπάρχουν και τετράποδοι επιβάτες. Όχι όμως και η Ford.

Του Γιάννη Σκουφή
Σίγουρα θα έχετε δει κάποια στιγμή στο δρόμο ένα σκύλο μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Κάποιες φορές στο πίσω κάθισμα να ατενίζει με το κεφάλι έξω από το παράθυρο ή κάποιες άλλες αγκαλιά στο εμπρός κάθισμα. Όπως και να έχει το να υπάρχει ένα ζώο που κινείται ελεύθερο μέσα στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου εγκυμονεί διάφορους κινδύνους.

Ακόμη και το πιο ήρεμο ζώο μπορεί -π.χ. σε κάποιο απότομο φρενάρισμα- να πανικοβληθεί και να αντιδράσει απρόβλεπτα αποσπώντας την προσοχή του οδηγού. Για αυτό το λόγο αν υπάρχουν κατοικίδια μέσα στο αυτοκίνητο θα πρέπει να βρίσκονται σε ξεχωριστό χώρο ή δεμένα με το λουρί τους.
Πρόσφατα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μερικά σκίτσα τα οποία κατατέθηκαν στο αμερικανικό γραφείο κατοχύρωσης ευρεσιτεχνιών και που περιγράφουν ένα νέο τρόπο συγκράτησης των κατοικίδιων. Στην πατέντα σημειώνεται πως όταν κάποιο ζώο βρίσκεται μέσα σε ειδικό κλουβί μπορεί να έχει μια σχετική ελευθερία κίνησης αλλά δεν είναι ότι πιο ιδανικό σε περίπτωση σύγκρουσης.

Για αυτό το λόγο η Ford κατέθεσε μια πατέντα με ένα λουρί που ασφαλίζει στα καθίσματα. Συγκεκριμένα, το λουρί έχει έναν μηχανισμό που μαζεύει αυτόματα το λουρί ανάλογα με την επιτάχυνση και την επιβράδυνση που αντιλαμβάνονται οι αισθητήρες του.

PHOTO GALLERY

Photo 1/4

Photo 2/4

Photo 3/4

Photo 4/4

Το αν θα μπει ένα τέτοιο σύστημα στην παραγωγή παραμένει άγνωστο. Ωστόσο, σε μία χώρα όπως στις ΗΠΑ, όπου ξεχνούν ανήλικα παιδιά στα αυτοκίνητά τους με μοιραίες συνέπειες, ένα τέτοιο σύστημα θα είχε την σημασία του για όσους υπεραγαπούν το κατοικίδιο τους.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss