Ποιος είναι ο αγαπημένος σας πατέρας του Ελληνικού κινηματογράφου; – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Παγκόσμια ημέρα του πατέρα μέσα από αυτό εδώ το link θα βρείτε πέντε ηθοποιούς που ως πατεράδες έχουν αφήσει εποχή στην χρυσή εποχή του κλασικού Ελληνικού κινηματογράφου. Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι όπως ο εξαιρετικός Μίμης Φωτόπουλος στην αξέχαστη κωμωδία της Φίνος Φιλμ, “Ο Θόδωρος και το δίκανο” . Όμως επέλεξα αυτούς που τον συγκεκριμένο ρόλο τον υποδύθηκαν σε περισσότερες από πέντε ταινίες.
Επίσης μπορείτε να ψηφίσετε κι εσείς τον αγαπημένο σας.
Λαυρέντης Διανέλλος
Υποδύθηκε τον πατέρα σε αρκετές ταινίες της χρυσής εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου. Ωστόσο έντονα στην μνήμη μας έχει χαραχτεί μια. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την “Μανταλένα” που σκηνοθέτησε ο Ντίνος Δημόπουλος και στην οποία είχε ούτε ένα ούτε δύο άλλα εφτά παιδιά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη ως πρωτότοκη.
Λάμπρος Κωνσταντάρας
Ως πατέρας εμφανίστηκε αρκετές φορες στην μεγάλη οθόνη. Όμως στην ταινία “Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι” ήταν πραγματικά υπέροχος προσπαθώντας να τα καταφέρει με τρείς ολίγον τεμπέληδες γιούς.
Ορέστης Μακρής
Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία στο σινεμά ήταν “Ο μεθύστακας” σε έναν δύσκολο ρόλο που σημάδεψε την κινηματογραφική του καριέρα. Υποδυόταν έναν πατέρα που είχε χάσει στον πόλεμο τον μοναχογιο του και προσπαθούσε να ανεξαρτητοποιηθεί για χάρη της κόρης του.
Παντελής Ζερβός
Μια γνώριμη φιγούρα πατέρα στον Ελληνικό κινηματογράφο είναι αυτή του Παντελή Ζερβού. Ενός ανθρώπου που στην πραγματική του ζωή είχε χάσει και μια κόρη. Στο σινεμά αξιοθαύμαστη είναι η ερμηνεία του ως πατέρας στην δραματική ταινία της Φίνος Φιλμ “Η Μαρία της σιωπής”.
Διονύσης Παπαγιαννόπουλος
Ο αγαπημένος ηθοποιός παρότι δεν είχε δικά του παιδιά όποτε χρειάστηκε σε κάποια ταινία να υποδυθεί τον πατέ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss