Πόλα Ρούπα: Με επιστολή – μανιφέστο αυτοχρίζεται αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα

Καταιγιστικές οι εξελίξεις γύρω από την Πόλα Ρούπα. Παραδοχή για τη συμμετοχή της στον Επανασταστικό Αγώνα. Στοχοποιεί την Κυβέρνηση, τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη και την εισαγγελέα ανηλίκων. Αναλυτικά και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κου Κώστα Στάμου του Newsit.

Και η Ρούπα και η 25χρονη κατηγορούνται για συμμετοχή σε ΝΕΑ τρομοκρατική οργάνωση

Ούρλιαζε η Πόλα Ρούπα: Τα σκουλήκια κρατάνε το παιδί μου! Είναι αιχμάλωτος πολέμου!

Χειρόγραφο μανιφέστο και επιστολή για το παιδί της

Συνεχείς οι αναφορές σε πόλεμο, στοχοποιεί την κυβέρνηση, τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη και την εισαγγελέα ανηλίκων

Παραδέχτηκε τη συμμετοχή της στον Επαναστατικό Αγώνα η 25χρονη που συνελήφθη μαζί με τη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη

“Είμαι αναρχική, μέλος της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας” αναφέρει σε δήλωσή της

Κάνει κι αυτή απεργία πείνας και δίψας μέχρι να δοθεί ο γιος των Ρούπα – Μαζιώτη στους συγγενείς της πρώτης

Στο σπίτι τον Άγιο Δημήτριο εντοπίστηκε μια πλαστή ταυτότητα

Η 25χρονη φέρεται να είχε επαφές και με τους έγκλειστους για συμμετοχή στους “Πυρήνες”

Με φωνές μπήκε στον εισαγγελέα, με ουρλιαχτά βγήκε η Πόλα Ρούπα, που μαζί με την 25χρονη συνεργό της οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής (06.01.2017) στα δικαστήρια της Ευελπίδων. «Κρατάνε το παιδί μου φρουρούμενο στο Παίδων τα σκουλήκια! Είναι αιχμάλωτος πολέμου, έξι χρόνων παιδί» φώναζε η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, την ώρα που με τις χειροπέδες στα χέρια πίσω από την πλάτη μεταφερόταν στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ενώπιον του εισαγγελέα η 48χρόνη μίλησε για το παιδί της επαναλαμβάνοντας το αίτημα να αναλάβουν την επιμέλεια η μητέρα και η αδελφή της, οι οποίες βρίσκονται στα δικαστήρια για να της συμπαρασταθούν.

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη έδωσε στη δημοσιότητα δυο επιστολές, μια στην οποία αναφέρεται στο παιδί της και η δεύτερη ένα μανιφέστο για τη δράση της στο οποίο δηλώνει αμετανόητη, μιλά για την «οργάνωσή μου» και επιτίθεται κατά πάντων. «Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα» γράφει.

Η Ρούπα, που με το μανιφέστο της αυτοχρίστηκε αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα, στοχοποιεί με το κείμενό της (στην επιστολή για το παιδί της) την κυβέρνηση, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το Δικαιοσύνης καθώς και την εισαγγελέα ανηλίκων Νικολού (στην οποία είχε αναφερθεί και ο Μαζιώτης στο κείμενό του το βράδυ της Πέμπτης). Η Ρούπα μιλά για την «πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο» το γεγονός πως ο γιος της δεν δίδεται στους συγγενείς της και κάνει λόγο για «απαγωγή και ομηρία ανηλίκου».

Το μανιφέστο της Πόλας Ρούπα

«Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα. Τρομοκράτες, εγκληματίες, ληστές είναι όσοι απαρτίσουν την οικονομική και πολιτική ελίτ. Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη, την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της “διεξόδου” από την κρίση. Τρομοκράτης, εγκληματίας, ληστής είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Είναι αυτοί που πολεμάω ταγμένη με όλη μου την ψυχή στον ένοπλο αγώνα, στον Επαναστατικό Αγώνα. Είναι αυτοί που έχει βάλει στο στόχαστρο η οργάνωση μου όλα αυτά τα χρόνια της δράσης μας. Τρομοκράτες, εγκληματίες, ληστές είσαστε εσείς που υπηρετείτε και αναπαράγετε την κρατική βία και τρομοκρατία. Όταν άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, το κρύο, τις αρρώστιες, όταν άνθρωποι μένουν άστεγοι και πετιούνται στο κοινωνικό περιθώριο, όταν πάνω από τον μισό πληθυσμό της χώρας ζουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης, όταν το οικονομικό και πολιτικό καθεστώς επιτίθεται με τον πλέον ανελέητο τρόπο στην κοινωνική πλειοψηφία, ο ένοπλος αγώνας για την Κοινωνική Επανάσταση είναι καθήκον και υποχρέωση. Γιατί εκεί μόνο βρίσκεται ελπίδα. Η μόνη ελπίδα για την οριστική διέξοδο από την κρίση. Είναι η μόνη ελπίδα για να ανατραπεί η καπιταλισμός το σύστημα που γεννά τις κρίσεις. Για να ανατραπεί το κράτος και το κεφάλαιο. Είναι η μόνη ελπίδα για την ένοπλη αντεπίθεση της κοινωνικής βάσης ενάντια σε ένα σύστημα που τη συνθλίβει. Είναι η μόνη ελπίδα για την ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου για την κοινωνική επανάσταση. Για μία κοινωνία οικονομικής ισότητας και πολιτικής ελευθερίας για όλους. Πόλα Ρούπα».

Η επιστολή για το παιδί της

«Τα ξημερώματα της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου, ΕΚΑΜ και Αντιτρομοκρατική εισέβαλαν στο σπίτι που διέμενα με τον 6χρονο γιο μου και γιο του Νίκου Μαζιώτη και μας συνέλαβαν. Όταν φτάσαμε στην Ασφάλεια πήραν το παιδί μου μακριά μου. Η βίαιη απομάκρυνση ανηλίκου από τη μάνα του είναι αρπαγή. Το παιδί μας παρά τις επίμονες προσπάθειες που έκανα δεν μπόρεσα να το δω και μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου κανείς δεν γνώριζε που βρίσκεται. Το παιδί μας είναι όμηρος στα χέρια του κράτους. Είναι ένας αιχμάλωτος του κοινωνικού και ταξικού πολέμου. Αρνούνται να τον δώσουν σε συγγενικά πρόσωπα, παρά το γεγονός πως είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Επειδή γνωρίζουν ότι είμαι αμετανόητη εχθρός του οικονομικού και πολιτικού καθεστώτος, επειδή πολέμησα και πολεμάω με όλη μου την ψυχή ένα εγκληματικό, τρομοκρατικό σύστημα, επειδή μάχομαι για την κοινωνική επανάσταση, ο γιος μου έγινε στόχος. Επειδή δεν μπορούν να λυγίσουν εμένα και τον πατέρα του επιχειρούν να τσακίσουν ένα εξάχρονο παιδί. Με το να τον κρατούν απομονωμένο από μένα και τα συγγενικά του πρόσωπα σε ίδρυμα, φρουρούμενο από μπάτσους (!!!) είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Δείχνουν πόσο ελεεινοί είναι όσοι υπηρετούν τον κρατικό μηχανισμό. Υπεύθυνοι για αυτόν τον πόλεμο ενάντια στον γιο μας είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το υπουργείο Δικαιοσύνης, μπάτσοι και εισαγγελείς. Μπροστά σε αυτόν τον πόλεμο έχει μπει η εισαγγελέας ανηλίκων Νικολού, η οποία δηλώνει πως απαγορεύει σε οποιονδήποτε να έρθει σε επαφή με το παιδί. Δεν πρόκειται για τίποτα λιγότερο από απαγωγή και ομηρία ανηλίκου. Πρόκειται για την πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Από χθες Πέμπτη 5 Ιανουαρίου έχω ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να σπάσει άμεσα το καθεστώς αιχμαλωσίας του γιου μας και να δοθεί στα συγγενικά μας πρόσωπα. Πόλα Ρούπα».

Από χθες και με αφορμή το γεγονός ότι ο 6χρονος γιος της δεν έχει επιδοθεί στη μητέρα και την αδελφή της, αλλά παραμένει στο νοσοκομείο Παίδων υπό την παρακολούθηση ειδικών, η Πόλα Ρούπα κρατάει σκληρή στάση καταγγέλλοντας την αστυνομία ότι χρησιμοποιεί το παιδί της ως μοχλό πίεσης.

“Είμαι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα”

Στον εισαγγελέα, η 25χρονη που συνελήφθη μαζί με τη Ρούπα το πρωί της Πέμπτης (05.01.2017) σε διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο παραδέχτηκε πως είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Γνωστοποίησε δε ότι θα προχωρήσει κι εκείνη, όπως η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης, σε απεργία πείνας και δίψας μέχρι ο 6χρονος γιος του ζευγαριού να δοθεί στους συγγενείς της Ρούπα.

Σε δήλωση, χειρόγραφη μάλιστα, που δόθηκε στους δημοσιογράφους μάλιστα, η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, αναφέρει: «Είμαι αναρχική και μέλος της ένοπλης Επαναστατικής Οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Οι μόνοι τρομοκράτες είναι το κράτος και η Ασφάλεια. Αρνούμαι να φάω και να πιώ έως ότου το παιδί της συντρόφου μου Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη δοθεί σε συγγενικά της πρόσωπα».

Πριν παραδεχτεί η ίδια τη συμμετοχή της στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, η αντιτρομοκρατική είχε βρει στοιχεία που βαρύνουν την 25χρονη φιλόλογο και γι’ αυτό η κατηγορία μετατράπηκε από υπόθαλψη εγκληματία σε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά, η 25χρονη ήταν ύποπτη πως βοηθούσε την Πόλα Ρούπα στη φύλαξη του παιδιού ή σε εργασίες έτσι ώστε εκείνη να μην εκτίθεται πολύ και να αποφεύγει δυσάρεστες συναντήσεις με την αστυνομία. Έτσι αρχικά η κατηγορίες σε βάρος της 25χρονης αφορούσαν σε υπόθαλψη εγκληματία.

Οι ποινικές διώξεις

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα ασκήθηκε σε βάρος της Πόλα Ρούπα και της 25χρόνης συγκατηγορουμένης της.

Συγκεκριμένα ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές ,πολιτικές και οικονομικές δομές,
Β) διακεκριμένη κλοπή με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ποινική δίωξη δεν αφορά σε συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα αλλά σε νέα τρομοκρατική οργάνωση. Επιπλέον ασκήθηκε δίωξη για πλαστογραφία και άρνηση δακτυλοσκόπησης.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss