Πολεμικό Ναυτικό: Αέρας αισιοδοξίας! Το όραμα ΓΕΝ για νέες πλώρες στο Infographic του Newsbomb.gr

Βασίλης Σκουλαράκος
01/10/2022 06:20

Εμπιστοσύνη στις σημερινές δυνατότητες του Πολεμικού μας Ναυτικού, σιγουριά για την ποιοτική ανωτερότητα των πληρωμάτων μας και δέσμευση για περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση του Στόλου μας. Αυτά ήταν τα μηνύματα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσία του στον ναύσταθμο της Αμφιάλης την Πέμπτη (29/09), όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στον Στόλο της πυραυλακάτου ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ.
Ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλά πως με την Τουρκία να απειλεί καθημερινά ακόμα και με εμπόλεμη σύρραξη, περιθώρια για αδράνεια και πειράματα με τις μονάδες του Στόλου δεν μπορούν να υπάρξουν. Αυτό άλλωστε του είχε ξεκαθαρίσει και ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης όταν μετά την κρίση του 2020, όπου το Πολεμικό μας Ναυτικό αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων, ζήτησε την αναμόρφωση του ελληνικού Στόλου με σύγχρονες μονάδες επιφανείας που θα οδηγούν το Πολεμικό Ναυτικό στη νέα εποχή.
Από τότε ο κ. Μητσοτάκης είχε εκφράσει την εμπιστοσύνη του και τη σαφή του στήριξη στο Πολεμικό Ναυτικό, διαμηνύοντας προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας να του παρουσιάσουν το σχέδιο για την αναμόρφωση του Στόλου και οι ενέργειες να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν.

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Μετά από διαπραγμάτευση ενός έτους και πλέον, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από τη Γαλλία την απόκτηση των καλύτερων φρεγατών στον κόσμο, των γαλλικών FDI Belh@rra, εκτελώντας απολύτως την εισήγηση της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού. Άλλωστε, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης είχαν απόλυτη γνώση των αναγκών, μιας και επί σειρά μηνών επιχειρούσαν στο Αιγαίο σε συνθήκες κρίσης.
Από τότε λοιπόν η διαδικασία αναμόρφωσης του Στόλου έγινε ακόμα πιο εντατική, με το ΓΕΝ να προτεραιοποιεί τις ανάγκες του και να εισηγείται τις επόμενες κινήσεις. Ενώ λοιπόν βρίσκονταν σε εξέλιξη η διαδικασία συμβασιοποίησης των φρεγατών Belh@rra, με το ΓΕΝ, το ΓΕΕΘΑ και τη ΓΔΑΕΕ να πραγματοποιούν ειλικρινά έναν άθλο, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία σε μόλις 4 μήνες, το Πολεμικό Ναυτικό γνωστοποίησε πως προχωρά στην απόκτηση επιπλέον τριών ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων Romeo, των καλύτερων στον κόσμο στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο. Η χώρα μας αρχικά ήταν προγραμματισμένο να αποκτήσει 4 ελικόπτερα Romeo, ωστόσο, με τροποποιητική σύμβαση προχώρησε στην απόκτηση ε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss