Πόλεμος στην Ουκρανία: Διπλή αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού εναντίον θέσεων της Ρωσίας

Ο ουκρανικός στρατός διεξάγει επί του παρόντος δύο αντεπιθέσεις εναντίον ρωσικών θέσεων στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία, δήλωσε ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, ανώτερος σύμβουλος του Oυκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Αρεστόβιτς δεν αποκάλυψε τις τοποθεσίες όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι αντεπιθέσεις, εξηγώντας πως αυτής της φύσης οι πληροφορίες είναι αρμοδιότητα του γενικού επιτελείου να δημοσιοποιούνται.
Η διπλή αντεπίθεση έχει σκοπό να καθηλώσει ρωσικές εφεδρείες και να εμποδίσει τον ρωσικό στρατό να ενισχύσει έναν τομέα των μετώπων αποδυναμώνοντας κάποιον άλλον, πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι ουκρανικές δυνάμεις θέτουν υπό αληθινή πίεση τους αντιπάλους τους.

Αν και οι δηλώσεις του Αρεστόβιτς δεν μπορούν να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο, ανταποκριτές της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης μετέδωσαν ότι η πόλη Μπαλακλίγια, στην περιφέρεια Χάρκοβο (ανατολικά), δέχθηκε επίθεση χθες, με τις ουκρανικές δυνάμεις να ανακτούν εδάφη, συμπεριλαμβανομένου του χωριού Βερμπίβκα.
Η ουκρανική αντεπίθεση στην περιφέρεια της Χερσώνας, στο νότιο τμήμα της χώρας, βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη εβδομάδα, αλλά ελάχιστες πληροφορίες έχουν δοθεί από τον ουκρανικό στρατό για την πρόοδό τους. Ωστόσο, οι ΗΠΑ και η υπηρεσία πληροφοριών του στρατού της Βρετανίας διαβεβαιώνουν πως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προελάσει.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι συναντήθηκε την Τρίτη με τους επιτελείς του για να συζητήσουν την κατάσ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss