Πολικό ψύχος θα χτυπήσει την Ελλάδα ξανά

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος «πρόκειται για μια πολύ σοβαρή ατμοσφαιρική διαταραχή η οποία εντός λίγων 24ώρων θα επηρεάσει τη χώρα μας», αφού «η βίαιη κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών από τον βόρειο πόλο προς την περιοχή μας, θα ρίξει τον υδράργυρο σε τέτοια επίπεδα που για παράδειγμα σε ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα αγγίξει τους -20 με -22 ℃». «Αντίστοιχα στα ορεινά της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει στους -10 με -12 ℃ μετά το πέρας των χιονοπτώσεων», προσθέτει.

Όπως προβλέπει από την Πέμπτη το μεσημέρι η θερμοκρασία θα σημειώσει απότομη πτώση στα βόρεια σύνορα της χώρας μας. Θα ξεκινήσει να χιονίζει κατά μήκος της συνοριακής γραμμής της βόρειας Ελλάδας ενώ μέχρι το απόγευμα θα έχουν επηρεαστεί και περιοχές του εσωτερικού της Μακεδονίας και της Θράκης.

«Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης και προς το ξημέρωμα της Παρασκευής θα έχει παραδοθεί σχεδόν ολόκληρη η βόρεια Ελλάδα στον Χιονιά, ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματά της, ενώ οι χιονοπτώσεις αυτές θα κατέβουν νοτιότερα γεωγραφικά μέσα στην Παρασκευή και θα επηρεάζουν μέχρι και τη Θεσσαλία αλλά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου», σημειώνει.

Ο κ. Καλλιάνος αναφέρει περαιτέρω:

Μετά το απόγευμα της Παρασκευής θα «παραδοθούν» και τα βόρεια προάστια της Αττικής στον λευκό επισκέπτη, ενώ το βράδυ προς τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας θα ξεκινήσει να χιονίζει ακόμη και στα πεδινά ή παραθαλάσσια τμήματα του νομού.

Το Σάββατο το πρωί ενδεχομένως να παραμείνουν κάποια «υπολείμματα» της αλλά μέσα στην ημέρα σταδιακά θα σταματήσουν. Πλέον μέσα στο Σάββατο θα επηρεάζονται οι κεντρικές και νότιες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας με χιονοπτώσεις ακόμη και σε μηδενικά υψόμετρα.

Το Σάββατο θα χιονίζει κατά περιόδους ακόμη και στα νησιά του Αιγαίου, πάνω από τα 100-150 μέτρα στις βόρειες Κυκλάδες και στα ορεινά του νοτίου Αιγαίου. Γρήγορα όμως, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν πάρα πολύ χαμηλά μέχρι και στην Κρήτη. Ενδεχομένως να εκδηλωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις ακόμη και στα νησιά του Ιονίου.

Την Κυριακή, κατά περιόδους, θα επηρεάζεται η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια και οι Σποράδες αλλά και σχεδόν ολόκληρο το Αιγαίο από τις χιονοπτώσεις που θα εκδηλώνονται ακόμη και στα πεδινά-παραθαλάσσια.

Πάντως με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, όλες αυτές τις ημέρες, από το ύψος της Λαμίας και βορειότερα οι χιονοπτώσεις θα είναι ιδιαιτέρως έντονες σε σχέση με αυτές που θα λάβουν χώρα στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι κατά τη διάρκεια των εξάρσεων δεν θα εκδηλωθούν και σφοδρές χιονοπτώσεις ακόμη και Αθήνα.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss