Πώληση του Athens Ledra για 33 εκατ. ευρώ

Με τίμημα 33,5 εκατομμυρίων ευρώ πουλήθηκε το ιστορικό ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού Athens Ledra, πρώην Marriot, μετά τη σημερινή διενέργεια πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.

Εμφανίστηκε ένας και μοναδικός επενδυτής υπό την μονοπρόσωπη εταιρεία «Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Hotel ΑΕ» .

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία που πλειοδότησε και απέκτησε το ξενοδοχείο εκπροσωπεί το αμερικανικό επενδυτικό fund Hines, το οποίο δραστηριοποιείται στον τουρισμό.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα τίμημα στα 33,7 εκατ. ευρώ, ωστόσο ο πήχης που είχε θέσει η Apha Βank  ήταν στα 33 εκατ. ευρώ και οι Αμερικανοί πρόσφεραν 33,050 εκατ.

Παρόντες στο Ειρηνοδικείο ήταν μέλη συλλογικοτήτων οι οποίοι κατάφεραν να ακυρώσουν όλους τους προγραμματισμένους για σήμερα πλειστηριασμούς αλλά όχι και αυτόν, μετά από συνεννόηση με τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου. Οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για θετική εξέλιξη, ζητώντας την πρόσληψη τους και επαναλειτουργία του ξενοδοχείου.

 

Την περίοδο της ακμής του είχε σχεδόν 500 εργαζόμενους και σήμερα μόνο 150.

Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον επιχειρηματία Γιώργο Παρασκευαΐδη. Επί 30 χρόνια, τη διαχείριση του γνωστού ξενοδοχείου, των 314 πολυτελών δωματίων, είχε η αλυσίδα Marriott International, η οποία όμως αποφάσισε να αποχωρίσει τον Νοέμβριο του 2013 αποφάσισε να αποχωρήσει.

Έτσι, το γνωστό σε όλους Ledra Marriott μετονομάστηκε σε Athens Ledra. Η αποχώρηση της Marriott φαίνεται πως ήταν καθοριστική για το μέλλον του ξενοδοχείου, αφού τον Απρίλιο του 2014 η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του ξενοδοχείου, ΑΣΤΥ Α.Ε., κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

Εκτός από τα 314 δωμάτια, το ξενοδοχείο διαθέτει πολυτελή εστιατόρια και πολύ συχνά φιλοξενούσε συνέδρια κι άλλες εκδηλώσεις. Η πισίνα στην ταράτσα του και η θέα του προς την Ακρόπολη και τον Πειραιά, το έκαναν έναν από τους πλέον ελκυστικούς προορισμούς στην Αθήνα.

Την περίοδο της ακμής του είχε σχεδόν 500 εργαζόμενους και σήμερα μόνο 150.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, από τις 28 Μαΐου μέχρι και τις 4 Ιουνίου το ξενοδοχείο λειτουργούσε με πληρότητα διαρκώς αυξανόμενη από 72% και έφθανε το 93%.

Ωστόσο είχε συσσωρευτεί ένα «βουνό» οφειλών προς τους εργαζόμενους, το ΙΚΑ, τους προμηθευτές, τις τράπεζες, κυρίως λόγω των δανείων που έλαβε η επιχείρηση για την επέκταση και ανακαίνισή του πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν η ρύθμιση των οφειλών στο ΙΚΑ που είχε κάνει η εταιρεία χάθηκε , λόγω μη πληρωμής, και κατόπιν το ΙΚΑ δέσμευσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Οι διαβουλεύσεις για την εξεύρεση λύσης, δυστυχώς δεν κατέληξαν πουθενά.

Βασικός πιστωτής του ξενοδοχείου είναι η Alpha, στην οποία οι οφειλές διαμορφώνονται περίπου στα 33 εκατ. ευρώ.

Στο παρελθόν είχε επιδιώξει να βγάλει σε πλειστηριασμό το ξενοδοχείο, ωστόσο την τελευταία στιγμή σταμάτησε καθώς έγιναν συνεννοήσεις με την οικογένεια Παρασκευαίδη που το κατέχει.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss