Πολιτική κρίση στο Περού: Η πρόεδρος Μπολουάρτε αρνείται να παραιτηθεί

Ο πάπας Φραγκίσκος απευθύνει έκκληση να σταματήσει η αιματοχυσία στο Περού

Η πρόεδρος Ντίνα Μπολουάρτε παραμένει στην εξουσία στο Περού, όπου οι αρχές διαβεβαίωσαν την Κυριακή ότι οι αιματηρές διαδηλώσεις και ταραχές μετά την παύση και τη σύλληψη του προκατόχου της Πέδρο Καστίγιο την 7η Δεκεμβρίου αποκλιμακώνονται, ενώ στο Βατικανό ο πάπας Φραγκίσκος «προσευχόταν» να τερματιστεί η βία.
«Οι πληροφορίες που έχουμε είναι πως τα μέτρα που πήραμε φέρνουν αποτέλεσμα. Η βία αυτών που διαδηλώνουν στους δρόμους μειώνεται», είπε χθες Κυριακή ο πρωθυπουργός Πέδρο Ανγκούλο σε περουβιανό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο υπουργός Οικονομίας Άλεξ Κοντρέρας από την πλευρά του δήλωσε νωρίτερα την Κυριακή σε περουβιανό ραδιοφωνικό σταθμό ότι η χώρα βρίσκεται σε «καλό δρόμο» για να ξεπεράσει την κρίση που προκάλεσε η απαλλαγή του Πέδρο Καστίγιο από τα καθήκοντά του με απόφαση του Κογκρέσου, στο οποίο κυριαρχεί η δεξιά, την 7η Δεκεμβρίου.
«Τι θα επέλυνε η παραίτησή μου; Θα μείνουμε εδώ, ανυποχώρητα, ωσότου το Κογκρέσο να αποφασίσει να επισπεύσει τις εκλογές. Ζητώ να αναθεωρήσει την απόφαση» που έλαβε στην ψηφοφορία του την Παρασκευή, όταν απορρίφθηκε η πρόταση οι προεδρικές εκλογές και βουλευτικές εκλογές να διεξαχθούν το 2023 αντί του 2026, είπε η Μπολουάρτε προχθές Σάββατο.

Σε διάγγελμά της, η – ως την αποπομπή του Καστίγιο – αντιπρόεδρος του Περού καταδίκασε τις διαδηλώσεις, στις οποίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 19 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 569. Πολλά από τα θύματα ήταν ανήλικοι.

Αρκετοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τον στρατό, που διατάχ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss