Πονίτκα: «Να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στις επιτυχίες ώστε να πάρει δυναμική που του αξίζει»

Για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό και το «καυτό» τριήμερο μέχρι να ολοκληρωθεί το ντιλ μίλησε ο Ματέους Πονίτκα.

Έτοιμος να μπει να αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό δηλώνει ο Ματέους Πονίτκα, ο οποίος αν μπορούσε θα κατέβαινε στο παρκέ και για το αποψινό παιχνίδι με την Αρμάνι. Ο Πολωνός φόργουορντ είναι και επίσημα παίκτης των «πρασίνων», καθώς την Παρασκευή ανακοινώθηκε η απόκτησή του.

Την ώρα που τελείωσε το παιχνίδι του «τριφυλλιού» με την Εφές, ο Πονίτκα «προσγειώθηκε» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το Σάββατο (24/9) θα δώσει το «παρών» στο ΟΑΚΑ προκειμένου να παρακολουθήσει δια ζώσης τον τελικό του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο.

Μιλώντας στο πολωνικό TVP Sport, ο 29χρονος άσος αναφέρθηκε στο πώς ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό και την επιθυμία του να μπει να παίξει, αν και γνωρίζει ότι πρέπει πρώτα να υποβληθεί σε εξετάσεις. Γνωρίζοντας καλά το μέγεθος του «τριφυλλιού», τόνισε ότι θέλει να συμβάλει και ο ίδιος στο να επιστρέψει η ομάδα στις επιτυχίες.

«Σίγουρα δεν περίμενα μια τέτοια εξέλιξη πριν από την έναρξη του Eurobasket. Με τον ατζέντη μου, υπολογίζαμε περισσότερο ότι κάπου τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο θα ψάχναμε κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα να επιστρέψουμε στην Euroleague. Παρόλα αυτά, το Eurobasket, το οποίο και αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία για ολόκληρη την ομάδα και τη χώρα μας, έπεισε τις ομάδες της Euroleague οι οποίες δεν ήταν απόλυτα πεπεισμένες πριν, ότι θα μπορούσα να αγωνιστώ εκεί και να βοηθήσω» ανέφερε αρχικά ο 29χρονος παίκτης του Παναθηναϊκού.

Για το κλείσιμο της συμφωνίας: «Το τελευταίο τριήμερο ήταν… καυτό καθώς ήμουν όλη την ώρα στα τηλέφωνα. Προσπαθούσαμε να τακτοποιήσουμε όλα τα θέματα έτσι ώστε να είναι ικανοποιημένες και οι δύο πλευρές. Τελικά καταφέραμε να οριστικοποιήσουμε όλες τις λεπτομέρειες και το μόνο που μου μένει είναι να μπω στο γήπεδο και να ξεκινήσω».

Για την επιθυμία του να αγωνιστεί στο παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο: «Υπάρχει άλλος ένας αγώνας το Σάββατο στο τουρνουά, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσω να παίξω σε αυτό. Θα πρέπει να υποβληθώ σε ιατρικές εξετάσεις».

Για τον Παναθηναϊκό και την επιλογή του να βρεθεί στους «πράσινους» τη νέα αγωνιστική σεζόν: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθε σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Το γεγονός ότι προηγήθηκαν δύο δύσκολες σεζόν για τον Παναθηναϊκό, αυτό δεν μειώνει το μέγεθός του. Πρόκειται για έναν από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους στην Ευρώπη. Υπήρξαν σπουδαίοι παίκτες και σπουδαίοι προπονητές στο παρελθόν.

Νιώθω υπέροχα που είμαι και εγώ κομμάτι αυτού του συλλόγου. Ελπίζω ο φετινός Παναθηναϊκός να δείξει ότι θέλει να προχωρήσει. Το brand του Παναθηναϊκού δεν χρειάζεται να ξαναχτιστεί, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στις επιτυχίες ώστε να πάρει δυναμική που του αξίζει. Και εμείς θα παλέψουμε ώστε να φέρουμε χαρά στους φιλάθλους».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss