Πορνογραφικό υλικό με ανήλικους στα social media από 49χρονο

Για πορνογραφία ανηλίκων σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονου Έλληνα, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος διεξήγαγαν πολύμηνες έρευνες στο διαδίκτυο για τον εντοπισμό χρηστών που κατείχαν και διαμοίραζαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξαν αναφορές εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης ( Social Media ), για προφίλ χρήστη ο οποίος, το διάστημα από 13 Μαρτίου 2016 έως 16 Αυγούστου 2016, μεταφόρτωσε 168 αρχεία εικόνας πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την άμεση ψηφιακή-διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, εντοπίστηκε γεωγραφικά ηλεκτρονικό ίχνος, σε σύνδεση διαδικτύου στην κατοικία του 49χρονου, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Τα παραπάνω στοιχεία διαβιβάσθηκαν λόγω αρμοδιότητας στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, η οποία εντόπισε τον 49χρονο και διακρίβωσε προανακριτικά την εμπλοκή του στην υπόθεση. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss