Πορτογαλία: Η χώρα δέχθηκε ρεκόρ τουριστών τον Ιούλιο

Πορτογαλία: Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων που καταγράφηκαν τον Ιούλιο ανήλθε σε 8,6 εκατομμύρια, αύξηση κατά 4,8% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019

Τα πορτογαλικά ξενοδοχεία δέχθηκαν τον Ιούλιο αριθμό ρεκόρ τουριστών, με περισσότερα από 3 εκατομμύρια επισκέπτες, εκ των οποίων το 1,8 εκατομμύριο ήταν ξένοι, σημειώνοντας αύξηση 6,3% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
«Είναι ο καλύτερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ σε αριθμό τουριστών διαμενόντων σε καταλύματα και διανυκτερεύσεων», ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωση αντιδρώντας στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής και η Τράπεζα της Πορτογαλίας.

Στους επτά πρώτους μήνες του έτους, ο αριθμός των τουριστών ξεπέρασε το όριο των 14,2 εκατομμυρίων. Το 2019, ο πορτογαλικός ξενοδοχειακός τομέας είχε δεχθεί αριθμό ρεκόρ 27 εκατομμυρίων επισκεπτών.
Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων που καταγράφηκαν τον Ιούλιο ανήλθε σε 8,6 εκατομμύρια, αύξηση κατά 4,8% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019, τελευταίο καλοκαίρι πριν από την πανδημία της Covid-19 που είχε σχεδόν παραλύσει τον παγκόσμιο τουρισμό.

Οι ξένοι τουρίστες αντιπροσώπευαν πάνω από το 87% του συνόλου των διανυκτερεύσεων αυτών, με πρώτους τους Βρετανούς, και …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss