Πώς έγινε η ληστεία σε κατάστημα ρολογιών – Τι λένε μάρτυρες

Άνθρωποι που διατηρούν καταστήματα στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, δίπλα στο κατάστημα ρολογιών, δεν αντιλήφθηκαν τη δράση των ενόπλων, όπως τονίζουν στο Newsbomb.gr

Ρεπορτάζ Αλέξανδρος Καλαφάτης, Νίκος Χριστοφάκης
Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα με ρολόγια σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας. Μια ομάδα τεσσάρων ληστών, όπως αποκάλυψε και το Newsbomb.gr, μπούκαραν στο κατάστημα επί της οδού Κολοκοτρώνη, απείλησαν τον υπάλληλο με ένα πιστόλι και έφυγαν με «λεία» πανάκριβα ρολόγια.

Οι αστυνομικοί τώρα «χτενίζουν» την περιοχή για μαρτυρίες και για να βρουν υλικό από κάμερες ασφαλείας. Την ίδια στιγμή, οι μαρτυρίες από την περιοχή είναι συγκεχυμένες. Άλλωστε, όπως λένε, οι δράστες «χτύπησαν» τόσο συντονισμένα που κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι στην οδό Κολοκοτρώνη, σε έναν δρόμο μια «ανάσα» από την πλατεία Συντάγματος και σε ώρα αιχμής, μπορούσε κάποιος να εισβάλλει σε ένα μαγαζί και με τεχνική αλά Ροζ Πάνθηρες να αρπάξει 18 ρολόγια Rolex μεγάλης αξίας.
Πώς έδρασαν οι τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι

Οι τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsbomb.gr, έβαλαν στο στόχαστρό τους κατάστημα που βρίσκεται σε έναν από τους τέσσερις πιο κεντρικούς δρόμους του κέντρου της πρωτεύουσας και μάλιστα εν μέσω εορταστικής περιόδου. Δηλαδή, μίας περιόδου που το κέντρο της Αθήνας είναι γεμάτο κόσμο. Το κατάστημα βρίσκεται απέναντι από την παλιά Βουλή στην οδό Κολοκοτρώνη.

Η δράση τους δείχνει σπείρα «επαγγελματιών». «Χτύπησαν» με γρήγορες κινήσεις, πήραν τα κλοπιμαία και εξαφανίστηκαν από δρόμους όπου περιπολούν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Ήξεραν ότι οι δρόμοι της Αθήνας είναι μποτιλιαρισμένοι και γι’ αυτό χρησιμοποίησαν μοτοσικλέτες για τη διαφυγή τους. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι τα ρολόγια που κλάπηκαν έχουν σειριακούς κωδικούς που τα καθιστούν «μοναδικά», προκειμένου να μη μπορεί αυτός που θα τα κλέψει να τα πουλήσει.
Το γεγονός αυτό οι δράστες εκτιμάται ότι το γνώριζαν και έτσι οι αστυνομικοί θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με «επαγγελματίες» που ενδεχομένως να έχουν άλλους τρόπους «ρευστοποίησης».
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αφαίρεσαν περίπου 18 πανάκριβα ρολόγια. Μαζί τους είχαν σφυρί (πιθανότατα για να σπάσουν βιτρίνες κοσμημάτων), το οποίο βρέθηκε από τους αστυνομικούς στο κατάστημα. Όταν εμφανίστηκαν με τις κουκούλες έξω από το κατάστημα, απείλησαν και χτύπησαν τον φύλακα για να μπουν στο εσωτερικό. Το κατάστημα διαθέτει πόρτες ασφαλείας και συστήματα συναγερμού.
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό των μελών της σπείρας, χωρίς να αποκλείεται και το σενάριο να πρόκειται για «εισαγόμενους» ληστές.

Τι αναφέρουν οι μαρτυρίες για την κινηματογραφική ληστεία
Πάντως, οι μαρτυρίες από την περιοχή για τον τρόπο που έδρασε η σπείρα των τεσσάρων ενόπλων δείχνουν πως τα είχαν σχεδιάσει όλα. «Κατέβηκα στο υπόγειο για να πάρω κάτι για το μαγαζί μου και άκουγα θορυβούς από πατιμασιές και χτυπήματα. Ήταν λες και γκρέμιζαν κάτι», αναφέρει μάρτυρας της περιοχής στο Newsbomb.gr, για να προσθέσει: «Άκουγα κάτι σαν μετακόμιση, δεν αντιλήφθηκα το παραμικρό. Όταν βγήκα έξω από το μαγαζί, είδα τον φύλακα χτυπημένο κάτω. Εκεί αντιληφθήκαμε ότι έγινε ληστεία».
Σχετικές ειδήσεις


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss