Πώς να σχεδιάσω ένα ταξίδι στη Νάξο

Η Νάξος συχνά ξεχνιέται ως επιλογή όταν σκεφτόμαστε πιθανές εκδρομές στην Ελλάδα λόγω των πιο δημοφιλών γειτόνων της, την Σαντορίνη, τη Μύκονο και την Πάρο. Όμως, υπάρχουν τόσο πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις στη Νάξο που ούτε καν το είχες φανταστεί. Αυτό το γοητευτικό νησί περιλαμβάνει ένα μείγμα οικογενειακών θέρετρων, αξιοπρεπής νυχτερινή ζωή, πολλές παραλίες, πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και ένα πλήρες φάσμα υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Ξεκινώντας λοιπόν να προγραμματίζεται ταξίδι σας θα πρέπει να βρείτε την κατάλληλη διαμονή για εσάς. Υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα σε βολική τοποθεσία, 60μ. από την παραλία της Αγίας Άννας και μόλις 4χλμ. από το αεροδρόμιο. Οι επιλογές αυξάνονται αν προτιμάτε να μείνετε στην πόλη της Νάξου και να απολαύσετε ό, τι έχει να σας προσφέρει. Αναζητήστε τα και επιλέξτε το ιδανικό για εσάς.

Ένα πολύ σημαντικό σημείο ενός ταξιδιού είναι και το που θα φας. Η Νάξος είναι ένα από τα λίγα αγροτικά νησιά στις Κυκλάδες, που σημαίνει ότι έχει νόστιμη κουζίνα που θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε όσο βρίσκεστε εκεί. Θα έρθετε αντιμέτωποι με νέες γεύσεις όπως τυριά Νάξου, πικάντικα λουκάνικα, λαχανικά τοπικής προέλευσης και νόστιμες συνταγές κρέατος. Για όσους αναζητούν σπιτικό φαγητό, θα πρέπει ξεχάσουν τις παραθαλάσσιες ταβέρνες και να κατευθυνθούν κατευθείαν στο εσωτερικό του χωριού Κόρωνος. Εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε ψημένο αρνί που μαγειρεύεται σε μια χυμώδη σάλτσα λεμονιών, αλλά και κοκκινιστό από κατσικίσιο κρέας που είναι εξίσου νόστιμο.

Και αφού έχεις φάει και ξεκουραστεί στο δωμάτιο σου χρειάζεσαι και λίγη διασκέδαση. Στη Νάξο θα βρείτε αμέτρητα μπαρ και καφέ. Υπάρχουν πολλά απλά και καλόγουστα μέρη για να δοκιμάσετε νόστιμα ποτά και κοκτέιλ, με χαλαρωτική ατμόσφαιρα και θέα στο λιμάνι και το Αιγαίο Πέλαγος.

Εκτός από όλα αυτά όμως η Νάξος έχει και μια πανέμορφη χώρα με ασβεστωμένα σπίτια, στενά δρομάκια και γραφικό σκηνικό. Οι επιγραφές αλλά και τα μαγαζιά σας δίνουν και μια νότα κοσμοπολίτικης πόλης εκτός από γραφικής. Αλλά η αναμφισβήτητη ομορφιά της είναι το Κάστρο. Με το μείγμα βενετσιάνικων, βυζαντινών και κυκλαδικών επιρροών, είναι πραγματικά ένα πολύτιμο κόσμημα. Επίσης εντυπωσιακό θέαμα προσφέρει και η Πορτάρα, μια πύλη, μέρος του ναού του Δελιανού Απόλλωνα που βρίσκεται σε ένα νησάκι βόρεια της πόλης, που τώρα συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα μέσω ενός δρόμου. Αν ψάχνετε για άλλα αρχαία αξιοθέατα, η ανακατασκευή του ναού της Δήμητρας στο Γύρουλα δε μένει σίγουρα απαραίτητη.

Για όσους επισκεφθούν καλοκαίρι το νησί θα βρουν πολλές παραλίες. Οι πιο διάσημες είναι ο Άγιος Προκόπιος και η Αγία Άννα. Θα βρείτε επίσης υπέροχες παραλίες όπως η Ψιλή Άμμος, η Μικρή Βίγλα, το Πυργάκι, ο Αμπράμ, ο Καλαντός, ο Πάνορμος και πολλά άλλα. Πολλές διαθέτουν εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ και καταδυτικά κέντρα, οπότε φροντίστε να φέρετε τον εξοπλισμό σας μαζί αν και οι περισσότεροι προσφέρουν και υπηρεσίες ενοικίασης.

Μίνα Κοκορέλη

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss