Πώς θα επηρεάσουν τα ελληνοτουρκικά οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ

Στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στο αμερικανικό Κογκρέσο, ενδέχεται να μην επανεκλεγούν στις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές.

Στο ερώτημα «τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά η ήττα που προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις για τους Δημοκρατικούς», στις ενδιάμεσες εκλογές της ερχόμενης Τρίτης στις Ηνωμένες Πολιτείες, απάντησε ο εκτελεστικός Διευθυντής του HALC (Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας), ‘Εντι Ζεμενίδης, τονίζοντας ότι ηαμερικανική υποστήριξη προς την Ελλάδα, είναι δικομματική.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μας είναι πόσοι από τους Ρεπουμπλικανούς ή Δημοκρατικούς θα αλλάξουν, ποιοι θα είναι και ποια θα είναι τα νέα πρόσωπα, στη Βουλή των Αντιπροσώπων ή άνω Βουλή, όπου κρίνονται οι έδρες στις κάλπες των ενδιάμεσων εκλογών.

Ο βουλευτής Κρις Πάπας, που ζητάει να διατηρηθεί η τροπολογία για τα F -16 σχετικά με την απαγόρευση της αναβάθμισης και της πώλησης τους στην Τουρκία, είναι σε πολύ δύσκολη θέση, τόνισε ο κ. Ζεμενίδης, επικαλούμενος τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Το ίδιο ισχύει, όπως είπε και για την κυρία Τατούλις, άλλο ένα στέλεχος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας που βρίσκεται στο αμερικανικό Κογκρέσο.

«Από το 2012 μέχρι σήμερα είναι οι ανεξάρτητοι που αποτελούν ρυθμιστική δύναμη στο Κογκρέσο και γι αυτό πρέπει να δώσουμε πολύ σημασία στις πρωτοβουλίες του πρώην δημοκρατικού υποψηφίου και πρόεδρο και δήμαρχο της Νέας Υόρκης David Fincher, που προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο κόμμα», επισημαίνει επίσης ο κ. Ζεμενίδης.

Ως προς τα θέματα που επηρεάζουν την ψήφο των πολιτών, οι αμβλώσεις που συμεπριλαμβάνουν στην ατζέντα οι Δημοκρατικοί, βρίσκεται στο 4%, ενώ έχουν ήδη ψηφίσει τριάντα πέντε εκατομμύρια άτομα. «Είναι πολύ σημαντικό γιατί όλοι περιμένουμε την Τρίτη ένα λεγόμενο κόκκινο κύμα, αλλά μέχρι τώρα βλέπουμε μπλε κύμα από τους Ρεπουμπλικάνους που ψηφίζουν πριν από την ημέρα των εκλογών», σύμφωνα με τον Έντι Ζεμενίδη.
Πηγή: ΕΡΤ


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss