Πώς θα γίνει η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο μετά το Πάσχα;

Στο ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων μετά την επιστροφή των παιδιών από τις διακοπές του Πάσχα αναφέρθηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τη Βάνα Παπαευαγγέλου, η πανδημία αποκλιμακώνεται, οπότε μας δίνεται η δυνατότητα να περάσουμε σε αυτή τη νέα πρακτική, όπου ο έλεγχος θα επικεντρώνεται πια στα άτομα με συμπτώματα.

«Όλα τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν στην περίπτωση που ένα παιδί διαγιγνώσκεται με Covid-19»

«Έτσι, όταν επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα, ο έλεγχος θα είναι στοχευμένος μόνο στα παιδιά με συμπτώματα. Τα μέτρα προστασίας στο σχολικό περιβάλλον, συνεχίζουν να ισχύουν. Ο καλός καιρός βοηθάει, ώστε όταν επιστρέψουν τα παιδιά, να είναι δυνατόν τα παράθυρα να μένουν ανοιχτά», ανέφερε στη συνέχεια η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας.

«Όλα τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν στην περίπτωση που ένα παιδί διαγιγνώσκεται με Covid-19. Θα γίνεται χρήση δύο τεστ την πρώτη και τέταρτη μέρα από τη διάγνωση του κρούσματος σε όλα τα παιδιά», υπογράμμισε, καλώντας τους γονείς, να παραμείνουν συνειδητοποιημένοι και να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα, καθώς έχουμε κι άλλες λοιμώξεις τις τελευταίες εβδομάδες, αφού μετά από δύο χρόνια με μείωση των δραστηριοτήτων, τα μέτρα έχουν αρχίσει και χαλαρώνουν.

«Το παιδί θα επιστρέφει στο σχολείο μετά την πάροδο 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού»

Επίσης, απηύθυνε έκκληση, στις περιπτώσεις συμπτωμάτων ίωσης, τα παιδιά να παραμένουν στο σπίτι και οι γονείς να προχωρούν σε έλεγχο για Covid-19 ανάλογα με τα συμπτώματα και τις πιθανές επαφές με άλλα κρούσματα.

«Έλεγχος Covid-19 θα διενεργείται οποτεδήποτε κρίνεται απαραίτητο από τον θεράποντα αλλά και από τις πιθανές επαφές που έχει το παιδί με άλλα κρούσματα. Το παιδί θα επιστρέφει στο σχολείο μετά την πάροδο 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού», κατέληξε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss