Πώς θα προστατεύσεις τα μαλλιά από το χλώριο της πισίνας διατηρώντας τα υγιή και λαμπερά

Όταν ακούς τη λέξη χλώριο, το πιθανότερο είναι ότι το μυαλό σου πηγαίνει κατευθείαν σε μια πισίνα. Συγκεκριμένα, στην πισίνα που θα έχει το ξενοδοχείο που έχεις επιλέξει για τις διακοπές σου ή εκείνη που είναι κοντά στην περιοχή που μένεις και πηγαίνεις non stop με τις κολλητές.
Χλώριο ίσον χλωρίνη και είναι γνωστό σε όλους. Ήξερες όμως ότι το χλώριο είναι πολύ επιβλαβές για τα μαλλιά σου; Θα σου πω αμέσως τι προκαλεί το χλώριο στην τρίχα. Ενώ το χλώριο κάνει τη σωστή δουλειά για να κρατά το νερό καθαρό και να απομακρύνει τα μικρόβια, μπορεί κυριολεκτικά να καταστρέψει τα μαλλιά και το δέρμα.

Λιπαρά μαλλιά και το καλοκαίρι; 4 tips για να το αντιμετωπίσεις
Πες αντίο στα ξηρά μαλλιά μετά… τη βουτιά σου στην πισίνα
Πιο συγκεκριμένα, το χλώριο φθείρει την τρίχα των μαλλιών σου σε μεγάλο βαθμό και αν θέλεις λαμπερά, υγιή μαλλιά σίγουραπρέπει να το αποφύγεις. Όταν βρέχεις τα μαλλιά σου πολύ συχνά στην πισίνα χάνουν τη λάμψη τους, αφού το χλώριο αφαιρεί φυσικά έλαια από την τρίχα. Τα μαλλιά σου, λοιπόν, γίνονται ξηρά και μοιάζουν ταλαιπωρημένα.

Τι μπορείς να κάνεις για να τα προστατεύσεις από τη φθορά που τους προκαλεί το χλώριο; Σήμερα θα μάθεις!

Βρέξε τα μαλλιά σου πριν μπεις στην πισίνα
Όσο πιο ενυδατωμένα είναι τα μαλλιά σου, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να οξειδωθούν με το χλώριο. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να βεβαιωθείς ότι τα μαλλιά σου δεν θα απορροφήσουν το χλώριο. Για να γίνει αυτό βρέξε τα μαλλιά σου πριν βουτήξεις στην πισίνα.

via GIPHY
Συνήθως, οι περισσότερες πισίνες θα έχουν ένα εσωτερικό ή εξωτερικό ντους προσβάσιμο για τους επισκέπτες και ένα ξέβγαλμα με νερό πριν μπεις στην πισ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss