Powerstar P3-01105. Rebranded επεξεργαστής Intel Core i3-10105 από την Κινέζικη PowerLeader

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι της εταιρείας PowerLeader μίλησαν για την πρώτη γενιά του επεξεργαστή Powerstar P3-01105 που βασίζεται στην αρχιτεκτονική «Storm Core», την οποία περιέγραψαν ως «εξαιρετικά υψηλής αποδοτικότητας», συμβατή με x86 και με μεγάλη υποστήριξη στα Windows. Και λογικά, έτσι πρέπει να είναι καθώς ο επεξεργαστής Powerstar P3-01105 φαίνεται πως είναι πανομοιότυπος με τον τετραπύρηνο (4C/8T) τύπου «Comet Lake» επεξεργαστή της Intel, Core i3-10105(F).

29SYgsA2NeeQXLSXXP5PJV-1200-80.jpg

Οι Κινέζικες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες τεχνολογίας, όπως η ιστοσελίδα ITHome, δεν αναφέρουν το παραμικρό για κάποια συνεργασία της εταιρείας PowerLeader με την Intel που να σχετίζεται με το «rebranding» του επεξεργαστή. Αντιθέτως, τα στελέχη της PowerLeader είπαν ότι οι πρώτης γενιάς επεξεργαστές Powerstar σχεδιάστηκαν με γνώμονα τις ανάγκες των καθημερινών χρηστών επιτραπέζιων υπολογιστών και ότι είναι κατάλληλοι για κυβερνητικούς οργανισμούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, οργανισμούς από τον κλάδο της ενέργειας, της βιομηχανίας, της οικονομίας, της ιατρικής περίθαλψης, της λιανικής κ.ά.

Εκτός από τον επεξεργαστή, η εταιρεία πραγματοποίησε επίδειξη και ενός νέου υπολογιστή desktop μικρών διαστάσεων με την ονομασία PC PT620P, ο οποίος στο εσωτερικό του φέρει τον επεξεργαστή Powerstar P3-01105. Πάντως, από μία δήλωση σχετικά με τις δυνατότητες του υπολογιστή, γίνεται κατανοητό ότι ο Powerstar P3-01105 δεν είναι ακριβώς «εγχώριος». Ένα στέλεχος της PowerLeader είπε ότι ο νέος επεξεργαστής «έχει εξαιρετικά υψηλή απόδοση, που είναι αρκετές φορές υψηλότερη από αυτή της εγχώριας κεντρικής μονάδας επεξεργασίας». Μόνο από αυτή τη δήλωση γίνεται κατανοητό ότι δεν πρόκειται για έναν επεξεργαστή που έχει αναπτυχθεί από Κινέζικη εταιρεία. Η PowerLeader είπε επίσης ότι ο επεξεργαστής πρόκειται σύντομα να λανσαριστεί στην Κινεζική αγορά, με στόχο να πωληθούν περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια μονάδες.

Από τις εικόνες που δημοσιεύτηκαν αλλά και από παρατηρήσεις χρηστών του Twitter, γίνεται κατανοητό ότι ο επεξεργαστής Powerstar P3-01105 είναι όμοιος με τον Intel Core i3-10105. Έχουν ακριβώς τις ίδιες φυσικές διαστάσεις, τον ίδιο σχεδιασμό ενσωματωμένου θερμοδιαχύτη (IHS), την ίδια συσκευασία, ακριβώς τις ίδιες εγκοπές για την τοποθέτηση τους στη βάση του mainboard, ακριβώς όμοια συχνότητα (3,70GHz) ενώ υπάρχουν ομοιότητες ακόμα και στην ονομασία. Επίσης, το QR code είναι ακριβώς ίδιο.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss