Πούτιν: Αδέλφια μας οι Ουκρανοί, είναι τραγωδία αυτό που συμβαίνει

Ότι για τη σύγκρουση με την Ουκρανία δεν ευθύνεται η Ρωσία, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας πως οι δύο χώρες μοιράζονται μια τραγωδία.

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με ανώτατους αξιωματικούς, ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε την Ουκρανία «αδελφικό έθνος». Τόνισε ακόμα πως η σύγκρουση ήρθε «ως αποτέλεσμα των πολιτικών τρίτων χωρών». Ο ίδιος σημείωσε πως η Δύση προχώρησε σε «πλύση εγκεφάλου» των μετασοβιετικών δημοκρατιών της περιοχής, ξεκινώντας από την Ουκρανία.
«Για χρόνια προσπαθούσαμε να χτίσουμε καλές γειτονικές σχέσεις με την Ουκρανία, δίνοντάς τους δάνεια και φθηνή ενέργεια, όμως αυτό δεν δούλεψε». Στο μήνυμά του ανέφερε ακόμα πως «Δεν υπάρχει τίποτα για να μας κατηγορήσει κανείς. Βλέπαμε πάντα τους Ουκρανούς σαν αδερφούς μας και ακόμα το πιστεύω. Αυτό που συμβαίνει είναι μια τραγωδία, όμως δεν είναι δική μας ευθύνη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, μιλώντας στη συνάντηση τόνισε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία πρέπει να συνεχιστεί και το 2023. Η συνάντηση στη Ρωσία λάμβανε χώρα την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έφτανε στην Ουάσινγκτον στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό εδώ και 10 μήνες.
Σχετικές ειδήσεις

Επικοινωνία Λούλα-Πούτιν: Συμφώνησαν στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Ο Πούτιν ανακοινώνει τους στρατιωτικούς στόχους της Ρωσίας για το 2023
Πούτιν: «Εξαιρετικά δύσκολη» η κατάσταση στις προσαρτημένες περιοχές


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss