Πρεμιέρα αύριο για το πετρέλαιο θέρμανσης – Τιμές «φωτιά»

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές την ίδια στιγμή που καταγράφεται διαρκής ανοδική τάση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

«Καυτή» πρεμιέρα ετοιμάζεται να κάνει το πετρέλαιο θέρμανσης αύριο, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου. Οι εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς πετρελαιοειδών δείχνουν την τιμή του καυσίμου λίγο κάτω από τα 1,50 ευρώ το λίτρο.
Στο κόστος αυτό έχει συνυπολογιστεί και η κρατική επιδότηση των 0,25 ευρώ/λίτρο στην αντλία, όπως έχει ανακοινωθεί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Οι προβλέψεις για την τιμή του είναι ακόμη επισφαλείς, με τα στελέχη των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών να αναμένουν τις επιπτώσεις της πρόσφατης απόφασης του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, πριν τιμολογήσουν με ακρίβεια τις ποσότητες διάθεσής του.

Ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Ελλάδας Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στο Newsbomb.gr για την αυριανή πρεμιέρα διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης με τιμή «φωτιά» είπε: «Με βάση τις σημερινές τιμές, εάν ξεκινούσε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του θα βρίσκεται λίγο κάτω από το 1,50 στο 1,49. Υπάρχουν παραγγελίες αλλά οχι μεγάλες».
Αυτό, σημαίνει ότι για να προμηθευτεί κάποιος 500 λίτρα θα χρειαστεί περίπου 750 ευρώ. Σημειώνεται ότι πέρυσι τέτοια εποχή η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης είχε ξεκινήσει στα 1,15 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Ασμάτογλου οι πρώτες παραγγελίες έχουν ξεκινήσει από τους καταναλωτές που θέλουν να κάνουν νωρίς τον προγραμματισμό τους ενόψει του χειμώνα. Παρατηρείται ωστόσο ότι οι ποσότητες που παραγγέλνουν είναι μικρότερες.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς πετρελαιοειδών οι καταναλωτές τηρούν στάση αναμονής, λόγω του ύψους των τιμών αλλά και των σχετικά ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.
Ζάγκα στο Newsbomb.gr: Μικρές παραγγελιες πετρελαίου θέρμανσης
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Αττικής, Μαρία Ζάγκα μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η μέση τιμή πετρελαίου κίνησης θα κυμανθεί στο 1,55-1,60 ευρώ το λίτρο.
«Η διανομή του πετρελαίου θα ξεκινήσει την Παρασκευή. Το πετρέλαιο θα είναι αρκετά τσιμπημένο. Κατά μέσο όρο πανελλαδικά η τιμή του θα έφτανε το 1,55-1,60, μαζί με την επιδότηση των 25 λεπτών», ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Αττικής, Μαρία Ζάγκα στ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss