Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο: Προμηνύεται «καυτό» Φθινόπωρο

Κύπρος – Όλες οι ειδήσεις: Για ένα «καυτό» και συνάμα καθοριστικό Φθινόπωρο προετοιμάζονται τα επιτελεία των υποψηφίων για τις Προεδρικές εκλογές.

Η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών κύλησε σχετικά ομαλά με τους υποψήφιους να εστιάζουν κυρίως στις επαφές τους με την κοινωνία. Τον Σεπτέμβριο οι συζητήσεις αναμένεται να μπουν στα βαθιά και ουσιαστικά ζητήματα ενώ το ενδιαφέρον των πολιτών αναμένεται να κορυφώνεται σταδιακά όσο προσεγγίζουμε τον Φεβρουάριο.
Στο στρατόπεδο του Δημοκρατικού Συναγερμού, η προσπάθεια για αύξηση της συσπείρωσης του κόμματος συνεχίζεται. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα στην Πινδάρου είναι πιο αισιόδοξοι ότι ο στόχος θα επιτευχθεί όσο εντείνεται η επικοινωνία με τους συναγερμικούς ψηφοφόρους. Αυτό που είναι εμφανές από την όλη προσπάθεια, είναι η επίκληση του κομματικού πατριωτισμού. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι θα μεταβεί στο Κονγκό όπου θα έχει επαφές σε πολιτειακό και κυβερνητικό επίπεδο με σκοπό την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Στο επιτελείο Ανδρέα Μαυρογιάννη έγινε μεγάλη προσπάθεια για επικοινωνία με την κοινωνία καθώς κρίθηκε απαραίτητο ιδιαίτερα υπό το φως ότι εισήλθε τελευταίος στην προεκλογική κούρσα, καθώς επίσης επειδή δεν ήταν και τόσο γνωστός στον κόσμο της Αριστεράς. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός ότι αυτές οι επαφές απέδωσαν καρπούς και πιστεύεται ότι όσο εντείνονται οι προσπάθειες θα αυξάνεται η συσπείρωση του κόμματος.
Στο επιτελείο Χριστοδουλίδη αναμένεται το επόμενο διάστημα να τρέξουν για την τελική διαμόρφωση του προεκλογικού προγράμματος. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος προετοιμάζεται παράλληλα για μερικά ταξίδια στο εξωτερικό. Υπάρχει παράλληλα ικανοποίηση για τη διαχείριση ζητημάτων που ήγειραν ανθυποψήφιοι του το τελευταίο διάστημα, καθώς επίσης και για τα όσα οι δημοσκοπήσεις έδειξαν τους τελευταίους μήνες.

Ο Οκτώβριος θεωρείται κομβικός μήνας για την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας καθώς η άποψη που επικρατεί είναι πως η τάση που θα έχει διαμορφωθεί μέχρι τότε, δύσκολα θα μπορεί να ανατραπεί. Ως εκ τούτου το μεσοδιάστημα κρίνεται καθοριστικής σημασίας έχοντας επίσης υπόψη ότι αναμένεται να πραγματοποιηθ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss