Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 274 δήμους και 23.000 ανέργους

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η έναρξη καταγραφής των ανέργων που θα ενταχθούν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας 274 δήμων.

Το πρόγραμμα θα έχει 23.000 ωφελούμενους και, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, έχει ολοκληρωθεί η απαιτούμενη προεργασία και συνεργασία με τους δήμους για να ξεκινήσουν οι εγγραφές.

Το θέμα συζητήθηκε με επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί γιατί έχει καθυστερήσει η έναρξη του προγράμματος για τους 274 δήμους.

Η κ. Αντωνόπουλου υπογράμμισε ότι απαιτούνται καθαρές θέσεις εργασίας, ωστόσο πρόσθεσε ότι η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας εξακολουθεί να δημιουργεί θέσεις μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής, και άρα το βάρος του υπουργείου πέφτει και στις δύο κατηγορίες: από τη μία να απομειώνεται η ανεργία και από την άλλη οι θέσεις πλήρους απασχόλησης να αυξάνονται.

«Σε αυτό το πλαίσιο η Κοινωφελής Εργασία είναι πολύ σημαντική διότι για 8 μήνες, όχι πέντε όπως ήταν στο παρελθόν, σηματοδοτεί στους εργαζόμενους ωφελούμενους του προγράμματος ποια είναι η κανονική, πλήρης εργασία αφενός και αφετέρου να μπορούν να εξασφαλίζουν τα εργασιακά τους δικαιώματα» είπε η κ. Αντωνοπούλου.

Ως προς την καθυστέρηση, εξήγησε ότι ένα από τα προβλήματα που υπήρξαν με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο παρελθόν είναι ότι οι δήμοι κατέθεταν θέσεις εργασίας, αλλά όχι έργα τα οποία υλοποιούσαν. Έτσι, σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρχαν οι σωστές τοποθετήσεις. «Σήμερα λοιπόν έχουμε μια πλατφόρμα, όπου οι δήμοι πρέπει να καταθέσουν τα έργα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία και να συνδέσουν αυτά τα έργα με τις θέσεις στις οποίες γίνονται προσλήψεις.

Οι 274 δήμοι και η συνεργασία μας μαζί τους ξεκίνησε πράγματι τον Οκτώβριο αλλά παρουσιάστηκαν θέματα που δημιούργησαν μια καθυστέρηση δύο μηνών, μπορώ όμως να σας απαντήσω σήμερα ότι μετά από πολύ καλή συνεργασία που είχαμε, την εβδομάδα που έρχεται, θα ανακοινωθεί από τον ΟΑΕΔ και θα βγει η πρόσκληση προς τους ανέργους, έχοντας βάλει ακριβώς εκείνες τις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν όλα τα προγράμματα για να τα παρακολουθούμε και διαδικτυακά και για να μπορούμε να κάνουμε έλεγχο και έτσι μέσα στην εβδομάδα που έρχεται αρχίζουν οι εγγραφές των ανέργων» είπε η κ. Αντωνοπούλου, η οποία νωρίτερα είχε υπενθυμίσει ότι στη διετία έχουν απομείωση της ανεργίας από το 26% στο 23%.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss