Προκλητικός Οκτάι από το Αφιονκαραχισάρ: Ο Έλληνας δεν έχει θάρρος, όπως δεν είχε πριν 100 χρόνια

Νέα προκλητική ρητορική σε βάρος της Ελλάδας από Τούρκο αξιωματούχο, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή, καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι μίλησε για έλλειψη θάρρους της χώρας μας.

Σε… διαγωνισμό χυδαιότητας και προκλήσεων επιδίδονται οι Τούρκοι αξιωματούχοι, έχοντας πάρει τη σκυτάλη – αλλά και τη γραμμή – από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τις ακραίες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στις οποίες απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, επανέλαβε τις χυδαίες θέσεις της Άγκυρας για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή αλλά και την τρέχουσα κατάσταση.
Στις φιέστες που έχουν ετοιμάσει οι Τούρκοι για τη «Μεγάλη Επίθεση», όπως ονομάζουν τα γεγονότα του 1922, ο Οκτάι υποστήριξε πως «Αυτούς που έχουν φθόνο εντός και εκτός της χώρας θα τους ρίξουμε ξανά στη θάλασσα, όπως κάναμε και στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας μας». Μιλώντας από το Αφιόνκαραχισαρ και σε σχετική εκδήλωση, ο Τούρκος αντιπρόεδρος μίλησε υποτιμητικά για τους Έλληνες λέγοντας πως «όπως στο παρελθόν, έτσι και τώρα δεν έχουν το θάρρος», σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Στα 100 χρόνια από τη μεγάλη νίκη, όταν υπάρχει μια τόσο δυνατή Τουρκία, μπορούν όσοι πολεμούν παράνομα στην περιοχή και στη γαλάζια πατρίδα δείχνουν το ίδιο θάρρος; Ο Έλληνας όπως στο παρελθόν, έτσι και σήμερα δεν έχει το θάρρος», επανέλαβε και πρόσθεσε:
«Όσοι εποφθαλμιούν και βάζουν στο στόχαστρο του τη δημοκρατία, την σταθερότητα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή, γνωρίζουν τις επιπτώσεις που θα έχουν; Αυτούς που έχουν φθόνο εντός και εκτός της χώρας θα τους ρίξουμε ξανά στη θάλασσα, όπως κάναμε και στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας μας. Κανείς να μην αμφιβάλει για αυτό».

Ο Οκτάι είπε ακόμα πως «Σήμερα, υπάρχει μια Τουρκία που μπορεί να παρέχει την εθνική της ασφάλεια σε ξηρά και θάλασσα με τον εθνικό της εξοπλισμό. Μιλάμε για μια Τουρκία που έχει την ικανότητα να κατασκευάσει τον δικό της δορυφόρο, μετράει μέρες για το «Turkey’s automobile TOGG», κάνει ρεκόρ στις εξαγωγές και πετυχαίνει υψηλές αποδόσεις σε γεωργία».


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss