Πρόωρο γκριζάρισμα: Πότε το φαινόμενο μπορεί να αντιστραφεί | Vita.gr

Το ανθρώπινο σώμα έχει εκατομμύρια τριχοθυλάκια ή μικρούς σάκους που επενδύουν το δέρμα. Οι θύλακες παράγουν τρίχες και κύτταρα χρώματος ή χρωστικής που περιέχουν μελανίνη. Με την πάροδο του χρόνου, οι θύλακες των τριχών χάνουν τα χρωστικά κύτταρα, με αποτέλεσμα το γκρίζο στην αρχή και, στη συνέχεια, το λευκό χρώμα των μαλλιών. Αλλά γκρίζα μαλλιά μπορεί να εμφανίσει κάθε άνθρωπος σχεδόν σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του – ακόμη και έφηβοι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με το γκριζάρισμα των μαλλιών τους.
Εκτός από την ηλικία, μπορεί να υπάρχουν πολλές αιτίες που έχουν ως αποτέλεσμα τα μαλλιά ενός ατόμου να γκριζάρουν. Οι συχνότερες είναι:
Δείτε επίσης: Πανομοιότυπα δίδυμα: Κι όμως, δεν είναι ίδια! Σε τι διαφέρουν
    *Έλλειψη βιταμινών – Οποιεσδήποτε ανεπάρκειες βιταμίνης Β-6, Β-12, βιοτίνης, βιταμίνης D ή βιταμίνης Ε μπορούν να συμβάλουν στο πρόωρο γκριζάρισμα.
    *Γενετική – Το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών ενός ατόμου συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τη γενετική. Η φυλή και η εθνικότητα παίζουν ρόλο επίσης.
    *Οξειδωτικό στρες – Το υπερβολικό οξειδωτικό στρες μπορεί να προάγει την ανάπτυξη ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της λεύκης, η οποία μπορεί επίσης να προκαλέσει πρόωρο γκριζάρισμα στα μαλλιά.
    *Ιατρικές καταστάσεις – Ορισμένες ιατρικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των αυτοάνοσων ασθενειών (π.χ. θυρεοειδής και γυροειδής αλωπεκία), μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες εμφάνισης γκρίζων μαλλιών πρόωρα.
    *Στρες – Υπάρχουν στοιχεία ότι τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για το χρώμα των μαλλιών μπορούν να εξαντληθούν όταν το σώμα βρίσκεται υπό πίεση. Άλλες μελέτες, ωστόσο, δείχνουν ότι ενώ το άγχος μπορεί να παίζει ρόλο, αυτός δεν είναι καθοριστικός.
    *Κάπνισμα – Πολυάριθμες μελέτες έχουν συνδέσει το κάπνισμα με το γκριζάρισμα των μαλλιών, πριν από την ηλικία των τριάντα ετών – …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss