Οι προσφυγικές ροές στην ατζέντα Πατούλη – Ζητά συνάντηση με τους αρμόδιους Ευρωπαίους επίτροπους

Στην ατζέντα Πατούλη βρίσκονται οι προσφυγικές ροές μετά την εκτίμηση της ΚΕΔΕ για αναζωπύρωση τους , όπως συζητήθηκε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης.

Κεντρικό θέμα υπήρξε η αποσυμφόρηση των νησιών, ενώ τα μέλη του δ.σ. της ΚΕΔΕ διατύπωσαν την ανάγκη να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες του κάθε φορέα.

Μετά από εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη συμφωνήθηκε να διατυπωθεί επίσημο αίτημα για συνάντηση με τους αρμόδιους ευρωπαίους Επιτρόπους Δ. Αβραμόπουλο και Χ. Στυλιανίδη.

Να σημειωθεί ότι στην εισήγηση του για το θέμα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής και δήμαρχος Σάμου Μ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος Σάμου, όπως και οι υπόλοιποι δήμοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για τα Κέντρα Κράτησης των Προσφύγων.

Ειδικότερα επισήμανε ότι είναι θεμιτό και σκόπιμο να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις αρμοδιότητες του κάθε φορέα όσον αφορά στη διαχείριση του προσφυγικού -μεταναστευτικού ζητήματος. Για να καταστεί σαφές ότι οι δήμοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα εντός των κέντρων απαρίθμησε τους φορείς που δραστηριοποιούνται εντός αυτών: υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Ένοπλες Δυνάμεις), υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Αστυνομία), υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής), FRONTEX, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασύλου (ΕΑSO), Εντεταλμένος της Ε. Επιτροπής, Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ, Μ.Κ.Ο και ο Ο.Α.Ε.Δ.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss