Προσλήψεις αναπληρωτών: Τοποθετήσεις χωρίς την δημοσιοποίηση των κενών

Με fast-track διαδικασία προχωρά στην προσλήψεις των αναπληρωτών το υπουργείο Παιδείας μέχρι την Τετάρτη 25/08, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, «στην πραγματικότητα είναι αδύνατον κυριολεκτικά, να υπολογιστούν τα πραγματικά λειτουργικά κενά των σχολείων».

Επιπρόσθετα, τονίζουν ότι «με προφορικές εντολές του υπουργείου παιδείας προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, περικόπτονται χιλιάδες θέσεις αναπληρωτών Παράλληλης Στήριξης, ΕΒΠ και νοσηλευτικού προσωπικού».

«Όλα αυτά γίνονται λίγα 24ώρα πριν ανακοινωθούν οι προσλήψεις των αναπληρωτών, που επί της ουσίας και εν κρυπτώ θα τοποθετηθούν χωρίς οι ίδιοι να έχουν την πλήρη εικόνα των πραγματικών κενών για να τα επιλέξουν» αναφέρουν.

Για τους λόγους αυτούς, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης θα προχωρήσει σε παρέμβαση στο ΠΥΣΔΕ και ζητά την απόσυρση της εγκυκλίου για τις υπηρεσιακές μεταβολές, να μην εφαρμοστεί η προφορική οδηγία για την παράλληλη στήριξη, να ληφθούν μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης:

«Το Υπουργείο Παιδείας με μια πρωτοφανή fast-track διαδικασία προχωρά στην ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών (τοποθέτηση χιλιάδων εκπαιδευτικών – υπεράριθμων, στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, αποσπασμένων, νεοδιόριστων- σε λειτουργικά κενά) μέχρι την Τετάρτη 25/8 με τα σχολεία κλειστά και τους εκπαιδευτικούς σε πολλές περιπτώσεις να μην μπορούν ούτε καν να ενημερωθούν και να συμμετέχουν.

Γνωρίζοντας ότι στην πραγματικότητα είναι αδύνατον κυριολεκτικά, να υπολογιστούν τα πραγματικά λειτουργικά κενά των σχολείων, ( οι σύλλογοι διδασκόντων δεν μπορούν να συνεδριάσουν, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές, ο αριθμός των τμημάτων, οι εγκρίσεις των ολιγομελών, οι αναθέσεις κλπ), προβαίνει σε μια σκόπιμη και μονομερή ενέργεια με μοναδικό κριτήριο να καλύψει όπως-όπως τα μεγάλα κενά που υπάρχουν καταστρατηγώντας τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ σε παρέμβαση του (23-8-2021) στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας επεσήμανε  όλα τα παραπάνω και  απαίτησε από τον κ. Προϊστάμενο  την δημοσιοποίηση των λειτουργικών κενών που, έστω λειψά και με αυτό τον τρόπο, έχουν ήδη αναδειχτεί.

Ο κ. Προϊστάμενος αρνήθηκε να τα δημοσιοποιήσει, ακόμη και να ενημερώσει σχετικά το ΔΣ. Με βάσει την απαράδεκτη αυτή ενέργεια είναι σχεδόν βέβαιο ότι αφενός θα παραβιαστούν συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, αφετέρου θα επικρατήσει ένα αλαλούμ στην κάλυψη των κενών, με θύμα τελικά τα ίδια τα παιδιά και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Την ίδια στιγμή με προφορικές εντολές του υπουργείου παιδείας προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, περικόπτονται χιλιάδες θέσεις αναπληρωτών Παράλληλης Στήριξης, ΕΒΠ και νοσηλευτικού προσωπικού.

Όλα αυτά γίνονται λίγα 24ώρα πριν ανακοινωθούν οι προσλήψεις των αναπληρωτών, που επί της ουσίας και εν κρυπτώ θα τοποθετηθούν χωρίς οι ίδιοι να έχουν την πλήρη εικόνα των πραγματικών κενών για να τα επιλέξουν.

Την ίδια στιγμή τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κωφεύουν. Δεν αποφάσισαν ούτε καν να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, πριν την ημερομηνία ολοκλήρωσης των υπηρεσιακών μεταβολών και σίγουρα πριν την ανακοίνωση της πρώτης φάσης πρόσληψης των αναπληρωτών.

Σωματεία εκπαιδευτικών στην Αθήνα οργανώνουν τη Τετάρτη 25-8-21 παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας και απαιτούν συνάντηση με την ηγεσία του και απαντήσεις πριν την ανακοίνωση των προσλήψεων την Α’ φάση και την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ στα πλαίσια αυτά, προχωρεί σε ανάλογη παρέμβαση στο ΠΥΣΔΕ που θα πραγματοποιηθεί.

Απαιτούμε:

  • Την απόσυρση της εγκυκλίου του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ, διαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές και τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, την έγκριση όλου του προσωπικού της παράλληλης, του ΕΒΠ και του νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Να καλυφθούν όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες σε μια φάση!
  • Να μην εφαρμοστεί η προφορική οδηγία – λαιμητόμος για την παράλληλη στήριξη. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στην παράλληλη. Ένας  εκπαιδευτικός ανά μαθητή!
  • Εδώ και τώρα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, 15 μαθητές ανά τάξη, επαρκής καθαριότητα, δωρεάν τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ!
  • Μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss