Προσωπικός γιατρός: «Παγώνουν» τα αντικίνητρα μέχρι νεωτέρας

Αναστέλλεται η εφαρμογή αντικινήτρων μέχρι να υπάρχει επάρκεια γιατρών στο πρόγραμμα «Προσωπικός γιατρός», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Με κίνητρα αλλά χωρίς αντικίνητρα θα λειτουργήσει μέχρι να υπάρξει επάρκεια γιατρών στο πρόγραμμα «Προσωπικός γιατρός», σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
«Η περίοδος εγγραφής δεν σταματάει ποτέ, απλώς από 1η Οκτωβρίου θα υπήρχε η εφαρμογή των κινήτρων και των αντικινήτρων. Έχουμε πει ότι όσο δεν υπάρχει η δυνατότητα του πολίτη να εγγραφεί χωρίς ταλαιπωρία στον προσωπικό γιατρό δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα αντικίνητρα, αντιθέτως θα εφαρμοστούν τα κίνητρα. Δηλαδή όσοι εγγράφονται θα έχουν και προτεραιοποίηση στα ραντεβού τους, θα πάρουν και το δωρεάν πακέτο των προληπτικών εξετάσεων, αλλά το αντικίνητρο της αυξημένης συμμετοχής προφανέστατα θα εφαρμοστεί μόνο όταν η επάρκεια των γιατρών θα είναι τέτοια που ο πολίτης θα μπορεί να εγγραφεί» ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο ίδιος σε 45 ημέρες λειτουργίας του προγράμματος έχουν εγγραφεί σ’ αυτό σχεδόν 3,5 εκατ. Πολίτες, ενώ έχουν ενταχθεί 3.200 γιατροί.
«Πράγματι χρειαζόμαστε περισσότερους γιατρούς γιατί χρειαζόμαστε ο πολίτης να έχει και περισσότερες εναλλακτικές αλλά και στην Αττική λόγου χάρη ή σε κάποιες άλλες περιοχές αυτή την στιγμή η κάλυψη του πληθυσμού δεν είναι η επιθυμητή. Σε όλες τις άλλες περιφέρειες έχουμε μια κάλυψη γύρω στο 75%, άρα μπορούμε να εγγράψουμε 1.5 εκατ. πολίτες, εκτός από κάποια νησιά. Στην Αττική πράγματι η κάλυψη είναι μικρότερη».

Σχετικές ειδήσεις

Ο καφές τελικά κάνει καλό μέχρι και στο δέρμα
Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test σήμερα Τρίτη (20/9) σε 198 σημεία σε όλη τη χώρα


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss