Πρόστιμο – μαμούθ στην Epic Games για το βιντεοπαιχνίδι Fortnite

Πρόστιμο ύψους 520 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να πληρώσει η Epic Game για το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Fortnite.

Να καταβάλει πρόστιμο ύψους 520 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται η εταιρεία παραγωγής Epic Games για το Fortnite, το δημοφιλές παιχνίδι που κάνει θραύση στις μικρές ηλικίες.
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ επέβαλε στην εταιρεία πρόστιμο 520 εκατομμυρίων δολαρίων για παραβιάσεις του νόμου περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο διαδίκτυο.

Η Επιτροπή κατηγορεί την Epic Games ότι «συνέδεσε παιδιά με αγνώστους, τα εξέθεσε σε επικίνδυνα και ψυχολογικά τραυματικά θέματα και εισήγαγε επαρκή συστήματα γονικού ελέγχου».
Η Epic Games μετά από συμβιβασμό υποχρεούται να αποζημιώσει τις απαιτήσεις για χιλιάδες αγωγές από γονείς για το παιχνίδι.

Το μισό σχεδόν της αποζημίωσης αφορά την κατηγορία ότι τα παιδιά βρέθηκαν εθισμένα στο παιχνίδι και άρχισαν να χρεώνουν τις πιστωτικές τους κάρτες για να αγοράσουν τα διάφορα props που προσέφερε.

Το δεύτερο μισό αφορά την παραβίαση ομοσπονδιακού νόμου για την προστασία του απορρήτου των παιδιών στο διαδίκτυο, καθώς η εταιρεία φέρεται να συνέλεγε προσωπικές πληροφορίες για ανήλικους χωρίς τη συναίνεση των γονιών τους.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss