Πρώτη αντίδραση: Η Κίνα σταματά να χρησιμοποιεί το Windows OS στους υπολογιστές του στρατού

Η πρώτη επίσημη αντίδραση της Κίνας στα καμώματα των ΗΠΑ δεν αφορά τελικά την Apple, αλλά τη Microsoft. Η Κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να σταματήσει τη χρήση του λειτουργικού συστήματος Windows στους υπολογιστές του στρατού και να προχωρήσει στην ανάπτυξη μιας custom λύσης που θα προσφέρει βελτιωμένη ασφάλεια.

Σύμφωνα με το στρατιωτικό περιοδικό Kanwa Asian Defense, οι επικεφαλής του στρατού της Κίνας φοβούνται ότι οι ΗΠΑ τους κατασκοπεύουν και ίσως ετοιμάζουν κυβερνοεπιθέσεις με όχημα το Windows OS. Παρόλα αυτά, δεν θα στραφούν στο Linux και προτιμού να επενδύσουν στην ανάπτυξη μιας εντελώς νέας πλατφόρμας που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες του στρατού.

Η αναφορά συνεχίζει τονίζοντας πως η Κινεζική κυβέρνηση γνωρίζει τις τρομερές δυνατότητες των ΗΠΑ στον τομέα της κατασκοπείας χάριν στις διαρροές των Snowden, Shadow Brokers και Vault7. Πιστεύουν, μάλιστα, ότι οι ΗΠΑ μπορούν να θέλουν να επιτεθούν σε οποιαδήποτε συνδεδεμένη συσκευή. Γι’ αυτό, η φιλοσοφία πίσω από το δικό τους λειτουργικό σύστημα θα είναι καθαρά να μην μπορείς να “κοιτάξεις” μέσα του.

Η ανάπτυξη του αντικαταστάτη του Windows OS θα ανατεθεί στην ομάδα “Information Security Leadeship Group on the Internet” που είναι απευθείας υπόλογη στην Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και λειτουργεί εντελώς αυτόνομα από τον στρατό και την υπηρεσία πληροφοριών της χώρας.

Εξάλλου, η ομάδα αυτή αναζητά τρόπους αντικατάστασης μεγάλου όγκου συσκευών που υποστηρίζουν τα δίκτυα της χώρας (υποθέτουμε αυτές που προέρχονται από ξένες χώρες), καθώς και να βελτιώσει την ασφάλεια των δικτύων της Κίνας γενικότερα.

Σαν παράδειγμα αναφέρονται οι controllers (PLC) που χρησιμοποιούνται στο 70% των βιομηχανικών συστημάτων της Κίνας. Αυτοί προέρχονται από τη Γερμανία και σύμφωνα με την Κίνα, αποτελούν πλέον έναν μεγάλο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια τους. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι ο οικονομικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα επηρεάσει σημαντικά και άλλες χώρες…

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss