Πτήση του «Οδυσσέα» στον αττικό ουρανό – Ο γητευτής του στο Newsbomb

Ο αετός της ΑΕΚ, ο διάσημος πια «Οδυσσέας», αποτελεί πια την αγάπη των φίλων της ομάδας, όπως και το ζωντανό «έμβλημα» του νέου γηπέδου, της Αγιά-Σοφιάς.

Ανοίγοντας τα φτερά του στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο καλά εκπαιδευμένος αετός προκαλεί ενθουσιασμό, αλλά και συγκίνηση, στους οπαδούς, προσφέροντας ένα σπάνιο και εντυπωσιακό θέαμα, καθώς από την οροφή του γηπέδου μεταφέρει τη μπάλα στη σέντρα του γηπέδου.
Οι συνειρμοί, με το σήμα της ΑΕΚ, τον δικέφαλο αετό του Βυζαντίου και της Κωνσταντινούπολης, εύλογοι, ενώ ένα εντυπωσιακό άγαλμα δικέφαλου αετού κοσμεί και την είσοδο του σταδίου.

Ο άνθρωπος πίσω από τον «Οδυσσέα» δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου Ιερακοθηρίας, Σταύρος Αθανασίου. Με εμπειρία άνω των 20 ετών στη διάσωση, εκτροφή και εκπαίδευση άγριων πτηνών, ήταν αυτός, που μαζί με άλλους λάτρεις αυτής της προστατευόμενης ως άυλο στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς τέχνη, την επανέφεραν, στη χώρα μας, «από όπου και ξεκίνησε».
Μάλιστα, πρόκειται για την τέχνη που έφερε πιο κοντά τη χώρα μας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ, καθώς οι Άραβες εκτιμούν ιδιαίτερα την ιερακοθηρία.

Ο φακός του Newsbomb.gr ανέβηκε με τον Σταύρο Αθανασίου και τον «Οδυσσέα» στο όρος Αιγάλεω, σε μια από τις πολλές πτήσεις ρουτίνας του άγριου πτηνού, εκτός του γηπέδου της ΑΕΚ όπου πλέον αποτελεί… μόνιμο θαμώνα.

Λίγο πριν από την πτήση, στο όρος Αιγάλεω

Ο γητευτής μας ξεκλείδωσε τα μυστικά της εκπαίδευσής του αετού, μας μίλησε για την τέχνη της Ιερακοθηρίας, την εμπειρία της συμμετοχής στα δρώμενα της ΑΕΚ.

Ο διάσημος «Οδυσσέας»

Έδωσε επίσης, τις δικές του απαντήσεις σε όσους αντιδρούν έντονα στις πτήσεις του «Οδυσσέα», χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη πρακτική ως «μη φιλοζωική». Ο Σταύρος Αθανασίου έκανε λόγο για «οικοφασισμό», από ανθρώπους που «μπορούν να έχουν άποψη, η οποία όμως δεν συνοδεύεται από την απαραίτητη γνώση», ώστε να προσπαθούν να την επιβάλλουν στον ίδιον, και τους χιλιάδες φιλάθλους της ΑΕΚ που έχουν ήδη αγαπήσει τον δικό τους αετό.

Δείτε το ρεπορτάζ:


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss