Πυγμαχία: Επιστρέφουν Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές – Θα αγωνίζονται με τη σημαία και τον εθνικό ύμνο

Πυγμαχία: Η Διεθνής Ομοσπονδία αποφάσισε να άρει την απαγόρευση συμμετοχής σε αγώνες στους αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Όπως έγινε γνωστό η IBA θα επιτρέψει στους συγκεκριμένους αθλητές να αγωνίζονται με τη σημαία των χωρών και τον εθνικό ύμνο τους.
Πρόεδρος της Διεθνής Ομοσπονδίας είναι ο Ρώσος επιχειρηματίας Ουμάρ Κρέμλεφ και βασικός χορηγός της ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom.

Πριν από μερικές ημέρες η ΙΒΑ είχε αποφασίσει τον αποκλεισμό της Ουκρανίας, καθώς δεν αναγνωρίζει ως πρόεδρο της ομοσπονδίας τον Κιρίλο Σεβτσένκο, αλλά τον προκάτοχό του Βολόντιμιρ Πρόντιβους, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο.
Οι σχέσεις της IBA με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή βρίσκονται στο «ναδίρ» από το 2019, όταν η ΔΟΕ αποφάσισε να αφαιρέσει από τη διεθνή ομοσπονδία την ευθύνη διοργάνωσης των προολυμπιακών τουρνουά και του τουρνουά των Ολυμπιακών του Τόκιο, επικαλούμενη θέματα κακής διακυβέρνησης και διαφθοράς, τόσο σε οικονομικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Η ΔΟΕ θα διατηρήσει την ευθύνη των αγώνων πυγμαχίας και στους Ολυμπιακούς του 2024, στο Παρίσι, ενώ για τους Αγώνες του 2028 στο Λος Αντζελες, η πυγμαχία δεν έχει συμπεριληφθεί στο αρχικό πρόγραμμα της διοργάνωσης.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss