Πυροβολισμοί στα κεντρικά του YouTube

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία του Σαν Φρανσίσκο, μετά την επίθεση στο YouΤube.

Μια 38χρονη ακτιβίστρια, η Νασίμ Αγκντάμ αναγνωρίστηκε  δράστης της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 22.46 ώρα Ελλάδας (12:46.τοπική ώρα). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 38χρονη ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, φέρεται να υποστήριζε πως το YouTube λογόκρινε τα βίντεο της, και μάλιστα για αυτό τον λόγο είχε ανεβάσει κι ένα βίντεο στο οποίο κατηγορούσε τους διαχειριστές ότι τα επεξεργάζονταν σκόπιμα, προκειμένου να μην έχουν views.

Είχε στόχο έναν άνθρωπο συγκεκριμένα

Σύμφωνα με μαρτυρία που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNNi, η γυναίκα εισέβαλε την ώρα του μεσημεριανού γεύματος κι άρχισε να πυροβολεί. Φαινόταν να έχει στόχο «έναν άνθρωπο συγκεκριμένα».

Χαοτική κατάσταση επικράτησε για ώρα την Τρίτη στα κεντρικά γραφεία του ιστοτόπου YouTube στην Καλιφόρνια, όπου μια γυναίκα άνοιξε πυρ, προκαλώντας την πανικόβλητη έξοδο των εργαζόμενων και τη μαζική κινητοποίηση της αστυνομίας, πριν η ύποπτη βρεθεί νεκρή, με την αστυνομία να διευκρινίζει πως πιθανότατα αυτοκτόνησε.

«Έχουμε τέσσερα θύματα. Διακομίστηκαν όλα σε νοσοκομείο, με τραύματα που προκλήθηκαν από ένα πυροβόλο όπλο. Έχουμε ένα άτομο που απεβίωσε από τραύματα που προκάλεσε το ίδιο στον εαυτό του. Και, αυτή τη στιγμή, θεωρούμε πως πρόκειται για το άτομο που άνοιξε πυρ», είπε ο Εντ Μπαρμπερίνι, ο επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη Σαν Μπρούνο, όπου εκτυλίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα.

Σύμφωνα με μαρτυρία που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο η γυναίκα εισέβαλε την ώρα του μεσημεριανού γεύματος κι άρχισε να πυροβολεί. Φαινόταν να έχει στόχο «έναν άνθρωπο συγκεκριμένα».

Ελάχιστες από τις επιθέσεις με τη χρήση όπλων στις ΗΠΑ διαπράττονται από γυναίκες.

Η αστυνομία άρχισε να ενημερώνεται για τις πρώτες κλήσεις στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 911 στις 12:46 τοπική ώρα (22:46 ώρα Ελλάδας).

Το ένα από τα τρία θύματα, ένας άνδρας 36 ετών, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Υπάλληλοι του YouTube αφηγήθηκαν ότι επικράτησε πανικός, καθώς σχεδόν οι πάντες άρχισαν να τρέχουν προς τις εξόδους των κεντρικών γραφείων της εταιρείας, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Ένας υπάλληλος είπε ότι είδε αίματα στο δάπεδο.

 

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss