Qatar Gate: Με έως και 10 χρόνια κάθειρξη αντιμέτωπη η Εύα Καϊλή

Με ποιες ποινές και ποιες κατηγορίες έχει βρεθεί αντιμέτωπη η Εύα Καϊλή, μετά την εμπλοκή της στο Qatar Gate

Για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι ευρωβουλευτές Εύα Καϊλή και η Μαρία Σπυράκη, καθώς και για τις πιθανές ποινές που θα έρθουν αντιμέτωπες, μίλησε ο Ορέστης Ορμάν, δικηγόρος των Βρυξελλών.
Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής, στον ANT1, ο Ορέστης Ομράν, ανέφερε ότι οι δυο περιπτώσεις είναι διαφορετικές με την κα Σπυράκη να ελέγχεται για παρατυπίες, για τις οποίες προβλέπονται χρηματικές ποινές. Από την άλλη πλευρά, η Εύα Καϊλή, αντιμετωπίζει κατηγορίες (συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση) για τις οποίες προβλέπονται ποινές από έξι έως δέκα έτη.

«Η κα Σπυράκη φαίνεται πως ελέγχεται για παρατυπίες που αφορούν τη διαχείρηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού και συγκεκριμένα για ατασθαλίες στις δηλώσεις των εξόδων ευρωβουλευτών της. Αν καταλαβαίνω σωστά κάποος βοηθός της διέμενε στην Ελλάδα ενώ πληρωνόταν. Οι ποινές που προβλέπονται από τον OLAF είναι χρηματικές και αν διαγνωσθεί ότι προκύπτει ζήτημα ποινικής μεταχείρισης, τότε προφανώς μπορεί να ειδοποιηθεί αρμόδιος εισαγγλέας για τις προβλεπόμενες ποινικές διαδικασίες», ειπε ο κ. Ομράν.

Ποιες οι ποινές για την Εύα Καϊλή

«Για την κ. Καϊλή, το ζήτημα είναι για ποια ποινικά αδικήματα θα κατηγορήθει, αν πρόκειται για ξέπλυμα μ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss