“Είμαι κυρίως άνθρωπος” – Η απάντηση που απλά εξηγεί κάθε Pride

 Για τους ανθρώπους που ξέρουν, πια, να διεκδικούν την φωνή, τον χώρο, την ύπαρξη τους. Τις ζωές τους, έτσι όπως αυτοί μόνο έχουν δικαίωμα να ξέρουν τον τρόπο που θα τις ζήσουν η εβδομάδα του 6ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride είχε εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό ανθρώπων, κυρίως νέων, που πρόθυμα θέλησαν να βρεθούν στις εκδηλώσεις των ημερών αυτών ώστε να γιγαντώσουν το μήνυμα των δικαιωμάτων και της ορατότητας.
Το REclaim Pride αποτελεί τη συνέχεια της «Ανοιχτής Πρωτοβουλίας για ένα αυτοοργανωμένο 5ο Thessaloniki Pride», η οποία συστάθηκε τον Νοέμβριο του 2015 με πρωτοβουλία της «Ομάδας Sylvia Rivera», με αφορμή τη δημόσια αποποίηση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης του συντονιστικού ρόλου που κατείχε ως τότε μεταξύ των δύο συνδιοργανωτριών ομάδων (ΑΜΚΕ Thessaloniki Pride και AMKE HOMOphonia).
Μετά από αυτό, δημιουργήθηκε το RADical Pride που διοργάνωσε το 1ο και 2ο Αυτοργανωμένο Thessaloniki Pride, ενώ η αντικατάσταση του από το REclaim PRIDE έγινε λίγα χρόνια αργότερα από τις ομάδες Sylvia Rivera, Κιουρί@ και νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση).

Μιλώντας με τον Ιγνάτη Χατζηεμμανουήλ από την ομάδα Sylvia Rivera, μας εξηγεί τι είναι ακριβώς το REclaim Pride, λέγοντας πως «Ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια ως μία άλλη έκφραση της κοινότητας, με ανοιχτές συνελεύσεις, με αυτοοργάνωση χωρίς εξάρτηση από εταιρείες παντός είδους και από προξενεία, πρεσβείες και πάει λέγοντας. Επίσης, δεν έχει σχέση και με θεσμούς. Να πούμε ότι μόνο μία φορά που ζητήσαμε άδεια από το Δήμο Θεσσαλονίκης για να μας παραχωρήσει ένα χώρο, μας την έδωσαν αμέσως. Μετά βέβαια επικράτησε η άποψη ότι δεν θα έπρεπε να έχουμε καμία σχέση με κανέναν θεσμό, οπότε από κει και πέρα σταμάτησε κάθε επαφή. Δεν ζητήσαμε βέβαια ποτέ την αιγίδα. Αυτοοργάνωση για μας σημαίνει ότι γίνονται όλα με …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss