Reader’s Digest: Λειψοί, ο κρυμμένος παράδεισος του Αιγαίου

Πιστούς φίλους σε όλο τον κόσμο έχουν οι Λειψοί, με το βρετανικό Reader’s Digest να χαρακτηρίζει το νησί τον «κρυμμένο παράδεισο του Αιγαίου». Στους Λειψούς πάνε όσοι προτιμούν οικολογικό προορισμό με εξαιρετικό κλίμα και ιδανική αύρα για διακοπές ακόμη και τον Σεπτέμβριο.

Λειψοί: Η Le Figaro «υμνεί» τους Λειψούς - «Κομφετί» του Αιγαίου | in.gr

Το Reader’s Digest κάνει ειδική αναφορά στις πρωτοβουλίες του δήμου και του δημάρχου του νησιού για τη διατήρηση των παραλιών χωρίς οργανωμένες ξαπλώστρες, την απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης, καθώς και τις προσπάθειες για τη ριζική ανάπλαση του λιμένα, έργο που ολοκληρώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Επικαλούμενος τη μυθολογία που ήθελε τη νύμφη Καλυψώ να γοητεύει τον Οδυσσέα ο οποίος έμεινε μαγεμένος στο νησί για επτά χρόνια, ο αρθρογράφος Josh Ferry Woodard, που προσκλήθηκε από τον δήμο το προηγούμενο καλοκαίρι, κάνει λόγο για τα σαγηνευτικά γαλαζοπράσινα νερά των Λειψών, την ονειρική κουζίνα, τη θετική ενέργεια των φιλόξενων κατοίκων και τα ασυναγώνιστα τοπικά προϊόντα με έμφαση στην τυροκομία αλλά και τον γνωστό οίνο που είχε φτάσει μέχρι και το Βατικανό.

Λειψοί. Ένα χωριό, ένα νησί!

«Για το 2022, οι Λειψοί ξεπέρασαν το φράγμα του 2019 σε ακτοπλοϊκές αφίξεις με την επισκεψιμότητα να κάνει άλμα κατά 25% σε σχέση με το 2021. Το κάλεσμα μας για έναν “πράσινο” τρόπο διακοπών χωρίς οργανωμένες ξαπλώστρες είχε μεγάλη απήχηση σε Έλληνες και ξένους. Ιταλοί, Γάλλοι και Βρετανοί έδειξαν την προτίμηση τους στον προορισμό, ενώ οι τουριστικές ροές διατηρήθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο», δήλωσε ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss