Renault 5 Turbo 3E, αμιγώς ηλεκτρικό showcar για επιδόσεις – FleetNews

Το Renault 5 Turbo 3E είναι ένα εντυπωσιακό, αμιγώς ηλεκτρικό showcar, σχεδιασμένο για drifting, που δημιουργήθηκε αποτίοντας φόρο τιμής στις πιο σπορ εκδόσεις του διάσημου μοντέλου: το Renault 5 Turbo και το Turbo 2.
“Το Renault 5 Turbo 3E συνδυάζει τη high-tech σχεδίαση και την πληθωρικότητα, με σαφείς παραπομπές στον κόσμο των αγώνων αλλά και των βιντεοπαιχνιδιών. Αυτός ο συνδυασμός το κάνει εντυπωσιακά μοντέρνο και τεχνολογικά προηγμένο, έτσι ώστε να ακροβατεί μεταξύ του αληθινού και της εικονικής πραγματικότητας. Αυτό το καθαρόαιμο «drifter» αποδεικνύει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να είναι και διασκεδαστικά, προσφέροντας απίστευτες επιδόσεις!», δήλωσε ο Gilles Vidal Επικεφαλής του τμήματος Σχεδίασης της Renault.

Το R5 Turbo 3E, ονομάστηκε “3” γιατί ακολουθεί το Turbo 2 και “E” γιατί είναι ηλεκτρικό.

Μοντέλο υψηλών επιδόσεων, σχεδιασμένο για «πλαγιολισθήσεις»
Το R5 Turbo 3E είναι σχεδιασμένο για κορυφαίες επιδόσεις στην πίστα, καθώς πρόκειται για ένα καθαρόαιμο ‘drifter’, πλήρως ηλεκτρικό και με κίνηση στους πίσω τροχούς. Όπως και ο εμβληματικός προκάτοχός του, είναι αυστηρά διθέσιο. Το πίσω μέρος φιλοξενεί το κινητήριο σύνολο – δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχό, με τις μπαταρίες στη μέση, κάτω από το πάτωμα.
Το R5 Turbo 3E διαθέτει σωληνωτό πλαίσιο, με επίπεδη βάση και roll bar εγκεκριμένο από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτων (FIA). Ο κινητήρας έχει συνολική ισχύ 380 ίππων και 700 Nm άμεσα διαθέσιμης ροπής.
Παράλληλα, κάνει το 0-100χλμ. σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα (3,9 δευτερόλεπτα σε πρόγραμμα Drift) και επιτυγχάνει τελική ταχύτητα της τάξης των 200 χλμ./ώρα. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 42kWh, ενώ η γωνία του τιμονιού ξεπερνά τις 50 μοίρες, ώστε να είναι πιο εύκολο να αποφύγεις τα εμπόδια στην περίπτωση ενός τεχνικού drifting.
Για να διευκολυνθεί η καταγραφή των επιδόσεων, το R5 Turbo 3E διαθέτει 10 βραχίονες στήριξης για κάμερες εσωτερικά και εξωτερικά – στις θέσεις των φώτων και τις βάσεις των εξωτερικών καθρεφτών, οι οποίες είναι ιδανικές για την καλύτερη λήψη της πορείας «με το πλάι».
Εντυπωσιακή σχεδίαση με εμβληματικές παραπομπές
«Ένα έργο τέχνης με extreme γραμμές, εμπνευσμένο από τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών, με παραπομπές στο Renault 5 και το Renault 5 Turbo, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά». Αυτή ήταν και η ενημέρωση που δόθηκε στις ομάδες που εργάζονται με τον Sandeep Bhambra, Chief Designer των προτύπων της Renault, για το εκθεσιακό R5 Turbo 3E.
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Το καπό, οι πόρτες και το cockpit έχουν το ίδιο σχήμα με τους αυτ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss