Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Η «κάνουλα» των μεταναστών στον Έβρο δεν κλείνει – Τι λένε οι συνοριοφύλακες

Η Ελλάδα δεν μένει με «σταυρωμένα χέρια» στις μεταναστευτικές ροές – Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο «Ακρίτας», ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο θωράκισης των ελληνικών συνόρων.

Με ενίσχυση της φύλαξης της μεθορίου αντιδρά η κυβέρνηση στην αυξανόμενη ροή μεταναστών που διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα στον Έβρο. Οι Συνοριακοί Φύλακες στον Έβρο που δίνουν καθημερινά τιτάνια μάχη προκειμένου να ελέγξουν τις μεταναστευτικές ροές οι οποίες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα εκφράζουν ικανοποίηση με το «σχέδιο Ακρίτας» που παρουσιάστηκε την Τρίτη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας και ο πρόεδρος Ένωσης Συνοριοφυλάκων Νομού Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς μίλησαν στο Newsbomb.gr τόσο για την επίσκεψη στον Έβρο που πραγματοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκοςόσο και για τις μεταναστευτικές πιέσεις.

«Ο υπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση στον Έβρο, πλέον έχει μια πλήρη εικόνα για τη μεταναστευτική κίνηση που είναι μεγάλη», είπε αρχικά ο κ. Χαρελάς στο Newsbomb.gr.
Περιγράφοντας το σχέδιο «Ακρίτας» ανέφερε ότι «είναι ένα σχέδιο θωράκισης το οποίο περιλαμβάνει την επέκταση του φράχτη κατά μήκος όλων των συνόρων στον Έβρο, νέο προσωπικό με προσλήψεις συνοριοφυλάκων και νέα μέσα επιτήρησης».

Ο κ. Χαρέλας επεσήμανε ότι υπάρχουν αυξημένες μεταναστευτικές πιέσεις αυτό τον καιρό στον Έβρο, αφού μειώνεται και η στάθμη του ποταμού, κάτι που διευκολύνει διακινητές και λαθρομετανάστες. «Συνεχίζουν οι μεταναστευτικές πιέσεις στα σύνορα και δυστυχώς είναι έντονες όπως τον Αύγουστο και τον Ιούλιο. Γίνεται αγώνας για να προτρέψουμε τις πιέσεις σε όλο τον Έβρο. Έχει κινητοποιηθεί ο μηχανισμός στη Β’ ζώνη του Έβρου ο οποίος λειτουργεί σαν φίλτρο για να αποκόψουμε την πορεία των διακινητών», πρόσθεσε.

Ο ίδιος μάλιστα επεσήμανε πως οι συνάδελφοι του συνοριοφύλακες δίνουν αγώνα καθημερινά για να αποτρέπουν την είσοδο των παράνομων μεταναστών, τόσο στα χερσαία σύνορα του Έβρου όσο και στην θάλασσα.
«Η εντολή που μας δόθηκε από τον υπουργό είναι ρητή δεν πρέπει να μπει κανένας παράνομα στην Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε», κατέληξε ο κ. Χαρελάς.
Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς: «Η γειτονική χώρα δεν κλείνει τη στρόφιγγα»
Την δική του τοποθέτηση έκανε και ο πρόεδρος Ένωσης Συνοριοφυλάκων Νομού Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσίασε πέντε νέα τεθωρακισμένα οχήματα, ειδικού σκοπού τα οποία θα βοηθήσουν για τη φύλαξη των συν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss