Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Καταναλωτές και παραγωγοί ετοιμάζονται για δύσκολο χειμώνα

Η ακρίβεια που «σαρώνει» τη χώρα εκτροχιάζοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό φέρνει ξανά τους καταναλωτές στις λαϊκές αγορές – Καταναλωτές αλλά και παραγωγοί μίλησαν στην κάμερα Newsbomb.gr για το «κύμα» ακρίβειας που μοιάζει με τρένο χωρίς φρένα…

Στη δίνη της ακρίβειας βρίσκονται τα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία αναγκάζονται καθημερινά να «κόβουν» από παντού, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα. Το καλάθι του Έλληνα καταναλωτή είναι πλέον τόσο ακριβό που χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και για τα βασικά είδη.
Το «κύμα» ακρίβειας που «σαρώνει» τη χώρα στρέφει τους πολίτες στις λαϊκές αγορές και στις φθηνότερες λύσεις. Το Newsbomb.gr βρέθηκε σε λαϊκή αγορά του Μενιδίου η οποία όπως φαίνεται αποτελεί καταφύγιο των καταναλωτών σε περιόδους κρίσεων και ανατιμήσεων.

Σύμφωνα με δηλώσεις πολιτών οι αυξήσεις είναι αισθητές τόσο στα ράφια του σούπερ μάρκετ όσο και στις λαϊκές αγορές. Όπως ανέφεραν οι ανατιμήσεις σε σχέση με πέρυσι καταγράφονται σε βασικά διατροφικά είδη, στα οπωροκηπευτικα και στα φρούτα. Οι καταναλωτές προτιμούν τους πάγκους των λαϊκών καθώς εκεί μπορούν να βρουν τα καταναλωτικά είδη που επιθυμούν σε καλή ποιότητα και χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσουν μεγάλα ποσά. Ωστόσο οι αγορές τους είναι αυστηρές κι επιλεγμένες, ψωνίζουν τα απολύτως απαραίτητα χωρίς υπερβολές καθώς όπως δηλώνουν το πορτοφόλι τους αδειάζει πλέον στα μέσα του μήνα.
Όπως λένε οι ίδιοι «ο χειμώνας θα είναι δύσκολος» μιας και η ακρίβεια η οποία πλήττει την οικονομία και το εισόδημα των καταναλωτών δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης.

«Σήμερα, οι τιμές είναι καλές συγκριτικά με άλλες φορές. Σε κάποια είδη η λαϊκή είναι πιο οικονομική ενώ σε κάποια άλλα οχι. Τα βγάζω πέρα πολύ δύσκολα. Θα κάνουμε υπομονή, μπόρα είναι θα περάσει», είπε ένας συνταξιούχος μιλώντας στην κάμερα του Newsbomb.gr.
«Τα πράγματα είναι δύσκολα. Ερχόμαστε με το χαρτάκι, ψωνίζουμε ό,τι μας λείπει. Εδώ έχει και ακριβά και φθηνά, διαλέγεις τι θέλεις και παίρνεις. Τον χειμώνα δεν θα ξέρουμε τι να πρωτοπληρώσουμε, το ρεύμα, την λαϊκή, τα ψώνια μας, είναι δύσκολα τα πράγματα», σημείωσε ένας άλλος καταναλωτής.

PHOTO GALLERY

Photo 1/4

«Φωτιά» έχει πάρει το καλάθι της νοικοκυράς αφού οι τιμές των βασικών προϊόντων εκτινάσσονται καθημερινά στα ύψη οδηγώντας στον «αέρα» τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Πηγή: Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Photo 2/4

Μπροστά στη λαίλαπα της ακρίβειας οι καταναλωτές μειώνουν ακό …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss