Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Κόβουν» από το καλάθι οι καταναλωτές – Είδος πολυτελείας κρέας και τυρί

Ακρίβεια: Με τη λίστα στο χέρι και αγοράζοντας τα ίδια προϊόντα κάθε εβδομάδα, οι πολίτες βλέπουν τις τιμές του σουπερ μάρκετ να είναι στα ύψη.

«Φωτιά» έχει πάρει το καλάθι της νοικοκυράς αφού οι τιμές των βασικών προϊόντων εκτινάσσονται καθημερινά στα ύψη οδηγώντας στον «αέρα» τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Μπροστά στη λαίλαπα της ακρίβειας οι καταναλωτές μειώνουν ακόμη και τις αγορές τους στα σούπερ μάρκετ, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν φθηνότερα προϊόντα για να τα βγάλουν πέρα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, οι καταναλωτές εμφανίζονται προβληματισμένοι με το σφοδρό κύμα ανατιμήσεων στα ράφια του σούπερ μάρκετ γεγονός που τους κάνουν να αλλάζουν τις αγοραστικές συνήθειες τους. Τα νοικοκυριά, που έχουν να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση, τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και των προϊόντων πρώτης ανάγκης, πλέον αναζητούν φθηνές λύσεις ακόμα και προσφορές για να γεμίσουν το καλάθι τους.

Όπως δήλωσαν στην κάμερα του Newsbomb.gr, οι πολίτες έχουν περιορίσει τις αγορές τους στα σούπερ μάρκετ σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατήγγειλαν ότι ορισμένες εταιρείες μειώνουν την ποσότητα στις συσκευασίες των προϊόντων, έχοντας είτε την ίδια τιμή είτε ακριβότερη. Φυσικά δεν λείπουν και οι καταναλώτές που «κυνηγούν» τις προσφορές και τις εκπτώσεις.

Ακρίβεια: Κυνήγι προσφορών και στροφή στα απολύτως απαραίτητα

«Έχω περιορίσει τις αγορές μου στα βασικά είδη. Είναι δύσκολα για τον κόσμο. Τώρα, τα βγάζω πέρα, δυσκολεύομαι βέβαια αλλά αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση δεν το βλέπω να πηγαίνει καλά. Υπάρχει περιορισμός στις αγορές. Η ουσία είναι ότι φτάνει τέλος του μήνα και υπάρχουν ελλείψεις σημαντικές», είπε στον φακό του Newsbomb.gr ένας καταναλωτής.
«Οι τιμές έχουν ανέβει σε προϊόντα όπως χαρτιά υγείας, μακαρόνια και καφές. Ψωνιζουμε ότι μας λείπει, δεν παίρνουμε ποσότητες. Πρόσεξα ότι στο βιταμ έχει αλλάξει η ποσότητα, είναι μικρότερη και η τιμή είναι ανεβασμένη», ανέφερε άλλος καταναλωτής.

PHOTO GALLERY

Photo 1/7

Μπροστά στην επέλαση της ακρίβειας οι καταναλωτές κόβουν ακόμη και από είδη πρώτης ανάγκης. Πηγή: Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Photo 2/7

Αρκετοί από τους καταναλωτές αναζητούν ξανά «σωσίβιο» στις προσφορές και στα φθηνότερα προ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss