Reuters: Στις αρχές του πολέμου ο Πούτιν είχε απορρίψει ειρηνευτική πρόταση με την Ουκρανία

Στην αρχή του πολέμου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέρριψε μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία, την οποία είχε συνάψει στενός του συνεργάτης, αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters
  

Ο επικεφαλής απεσταλμένος του Βλαντιμίρ Πούτιν για την Ουκρανία είπε στον Ρώσο ηγέτη καθώς ξεκίνησε ο πόλεμος ότι είχε συνάψει μια προσωρινή συμφωνία με το Κίεβο που θα ικανοποιούσε το αίτημα της Ρωσίας να μείνει η Ουκρανία εκτός ΝΑΤΟ, αλλά ο Πούτιν την απέρριψε και συνέχισε τη στρατιωτική του εκστρατεία, σύμφωνα με τρεις άνθρωποι κοντά στη ρωσική ηγεσία, αναφέρει το πρακτορείο.
Ο ουκρανικής καταγωγής απεσταλμένος, Κόζακ, είχε πει στον Πούτιν ότι ο ίδιος πιστεύει πως η συμφωνία που είχε συνάψει αίρει την ανάγκη της Ρωσίας να επιδιώξει μια μεγάλης κλίμακας κατοχή της Ουκρανίας. Η σύστασή του στον Πούτιν να υιοθετήσει τη συμφωνία αναφέρεται για πρώτη φορά από το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ειρήνη Παπά δεν θα γινόταν ποτέ διάσημη στην εποχή του Instagram – Επειδή πίστευε μόνο στις αξίες

Πέθανε η Ειρήνη Παπά – Η σπουδαία διεθνής Ελληνίδα ηθοποιός

Ο Πούτιν είχε δηλώσει επανειλημμένα πριν από τον πόλεμο ότι το ΝΑΤΟ και η στρατιωτική του υποδομή έρχονταν πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας και ότι η συμμαχία ετοιμαζόταν να εντάξει και την Ουκρανία. Αυτό συνιστούσε μια υπαρξιακή απειλή για τη Ρωσία, ισχυριζόταν ο Ρώσος ηγέτης, γεγονός που τον ανάγκασε να αντιδράσει.

Όμως, παρά το γεγονός ότι υποστήριξε νωρίτερα τις διαπραγματεύσεις, ο Πούτιν κατέστησε σαφές όταν του παρουσιάστηκε η συμφωνία του Κόζακ ότι οι παραχωρήσεις που διαπραγματεύτηκε ο βοηθός του δεν ήταν επαρκείς και επέκτεινε τους στόχους του ώστε να συμπεριλάβει την προσάρτηση τμημάτων της ουκρανικής επικράτειας, ανέφεραν οι πηγές. Ως αποτέλεσμα, η συμφωνία απορρίφθηκε.
Ερωτηθείς για την αποκάλυψη του Reuters, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε: «Αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι απολύτως ανακριβείς πληροφορίες».

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μιχαΐλο Ποντόλιακ είπε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε τις διαπραγματεύσεις ως προπέτασμα καπνού για να προετοιμαστεί για την εισβολή της, αλλά δεν απ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss