Ριχάρδος: Πούλησα χρυσό στην Τουρκία και έκανα καλό στο ελληνικό κράτος

«Ό,τι βρέθηκε σε μένα ήταν όλα νόμιμα». Αυτό είπε ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του.

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης των ενεχυροδανειστηρίων που βρέθηκε στο επίκεντρο το τελευταίο χρονικό διάστημα και τελικά αφέθηκε ελεύθερος: «Τα ενέχυρα στα καταστήματά μου δεν πειράχτηκαν. Όλα τα καταστήματα είναι ανοιχτά. Σε εμένα, στα δικά μου καταστήματα δεν βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά».

Ο Ριχάρδος είπε ακόμη για τον χρυσό που φέρεται να βρέθηκε κάτω από σκάλα σε ειδική κρύπτη ότι: «Όλοι οι επιχειρηματίες έχουν και κάποιες κρύπτες. Είναι λογικό. Είναι για λόγους ασφαλείας».

Για τα χυτήρια είπε ότι έχει άδεια από το κράτος ενώ για τον χρυσό που κατέληγε στην Τουρκία είπε: «Κάνουμε συναλλαγές με κάποιος Τούρκους. Πουλάγαμε όλοι σε εταιρείες της Τουρκίας, υπήρχαν μεσάζοντες. Οι εξαγωγές ήταν νόμιμα από τα ενεχυροδανειστήριά μου. Όλοι δουλεύαμε με την Τουρκία γιατί έχει καλή τιμή».

Στο ερώτημα γιατί έφευγε ο χρυσός στην Τουρκία είπε: «Έχει πρώτον καλύτερη τιμή. Δεύτερον εγώ ο ίδιος πήγα στην Τράπεζα Ελλάδος για να πουλάω και μου είπαν ότι δεν αγοράζουν από εμπόρους, παρά μόνο από ιδιώτες. Αυτά τα χρόνια πούλησα στην Τουρκία και έκανα καλό στο ελληνικό κράτος. Ήταν 45.000 ευρώ το κιλό. Τώρα είναι 35.000 ευρώ το κιλό. Πέντε χρόνια στέλνω χρυσό και τα λεφτά έρχονται στην Ελλάδα. Πέντε χρόνια που εξάγω την πάτησαν οι Τούρκοι με τον χρυσό». Όπως είπε ο ίδιος πούλησε ακριβά το χρυσό στην Τουρκία και τώρα που έπεσε η τιμή την πάτησαν οι Τούρκοι γιατί με τα λεφτά αυτά μπορεί να αγοράσει περισσότερο χρυσό.

Ανέφερε ακόμη ότι ο ίδιος δεν ήξερε για μεταφορές του χρυσού με το λεωφορείο και ότι ενημερώθηκε από την Αστυνομία.

«Εγώ δεν έχω καμία σχέση με λεωφορείο. Είναι από άλλα ενεχυροδανειστήρια» είπε.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss