Ρομπότ σκακιού αρπάζει και σπάει το δάχτυλο επτάχρονου αντιπάλου του

Σε ένα συμβάν που δεν έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε, ένα ρομπότ σκακιού έσπασε κατά λάθος το δάχτυλο του επτάχρονου αντιπάλου του κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την Guardian, το παιδί μετακίνησε το πιόνι του πολύ νωρίς και το ρομπότ μπερδεύτηκε αρπάζοντας το δάχτυλό του και σφίγγοντάς το, προκαλώντας κάταγμα πριν καταφτάσει κάποια βοήθεια. «Το ρομπότ έσπασε το δάχτυλο του παιδιού», δήλωσε ο πρόεδρος της Σκακιστικής Ομοσπονδίας της Μόσχας Sergey Lazarev προσθέτοντας ότι «αυτό είναι φυσικά πολύ κακό». 
Το βίντεο δείχνει το ρομπότ να αρπάζει το δάχτυλο του παιδιού και να το κρατάει για αρκετά δευτερόλεπτα μέχρι μια ομάδα ανθρώπων να έρθει για να το απελευθερώσει. Δεν είναι σαφές τι πήγε στραβά, αλλά σύμφωνα με τον Lazarev το παιδί είχε «κάνει μια κίνηση και μετά έπρεπε να δώσουμε χρόνο στο ρομπότ να απαντήσει, όμως το αγόρι βιάστηκε και το ρομπότ προχώρησε στην άστοχη κίνηση».  Άφησε ακόμα να εννοηθεί ότι οι προμηθευτές του ρομπότ μπορεί να χρειάζονται δουλειά στις πτυχές της ασφάλειάς του, λέγοντας ότι «θα πρέπει να το ξανασκεφτούν». 

Το αγόρι με το όνομα Κρίστοφερ δεν πτοήθηκε και συμμετείχε κανονικά την επόμενη μέρα στο τουρνουά, ολοκληρώνοντας την παρουσία του χωρίς άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις. Οι γονείς του, ωστόσο, φέρονται να έχουν έρθει σε επαφή με την εισαγγελία. Ρώσος αξιωματούχος υποβά …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss