Ρωσία: Ασφαλής, προς το παρόν ο Πούτιν – Οι κίνδυνοι που τον απειλούν

Ρωσία: Δεν διαφαίνεται να υπάρχει άμεση απειλή για τον Βλαντιμιρ Πούτιν

Μπορεί η εξουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρωσία να παραμένει σταθερή παρά τις στρατιωτικές αποτυχίες στην Ουκρανία, την αποτυχημένη επιστράτευση και τις πολιτικές διαμάχες, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οκτώ καλά πληροφορημένες πηγές, ορισμένοι ωστόσο είπαν ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει γρήγορα, αν επέλθει η ολοκληρωτική ήττα.
Οι περισσότεροι από αυτούς ανέφεραν ότι ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της εικοσαετούς και πλέον παραμονής του στην εξουσία όσον αφορά την Ουκρανία, όπου οι δικές του δυνάμεις εισβολής έχουν απωθηθεί κατά τόπους από ένα εξοπλισμένο από τη Δύση Κίεβο.

Οι πηγές, που περιλαμβάνουν νυν και πρώην δυτικούς διπλωμάτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους, λένε ωστόσο πως δεν διαφαίνεται να υπάρχει άμεση απειλή από τον περίγυρο του, τον στρατό ή τις μυστικές υπηρεσίες.
«Προς το παρόν, ο Πούτιν αντέχει», δήλωσε ο Άντονι Μπρέντον, πρώην πρέσβης της Βρετανίας στη Ρωσία.

Είπε ότι πιστεύει ότι ο Ρώσος ηγέτης ελπίζει να διαπραγματευτεί για την Ουκρανία, πιθανώς με τους Αμερικανούς, και ελπίζει ότι η Μόσχα μετά τις απώλειες στο πεδίο της μάχης θα ανακάμψει, παρά την έλλειψη, όπως λέει η Δύση, ανθρώπινου δυναμικού, υλικού και ακόμη και πυραύλων.

Ορισμένοι σύμμαχοι του, από τον «στρατιώτη του Πούτιν», όπως αυτοαποκαλείται ο υποστηριζόμενος από το Κρεμλίνο ηγέτης της Τσετσενίας, μέχρι τον «σεφ του Πούτιν», το παρατσούκλι του επικεφαλής μιας κάποτε σκιώδους ομάδας μισθοφόρων, έχουν κατηγορήσει την στρατιωτική ηγεσία για κακό χειρισμό του πολέμου.
Ο Μπρέντον, που είχε επαφές με τον Πούτιν κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του, δήλωσε ότι δεν υπήρξε δημόσια κριτική εναντίον του από την πολιτική ή επιχειρηματική ελίτ ή κάποιο σημάδι κίνησης εναντίον του, αλλά αυτό μπορεί να μην διαρκέσει.
«Αν συνεχίσουν να υποχωρούν την άνοιξη, τον Μάρτιο/Απρίλιο του επόμενου έτους, τότε το ένστικτό μου λέει ότι σε εκείνο το σημείο τα πράγματα θα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss