Ρωσία: Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν στο Μπαχμούτ, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης

Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίσθηκαν στο Μπαχμού της περιφέρειας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία

Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίσθηκαν χθες, Δευτέρα, στο Μπαχμούτ, πόλη της περιφέρειας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, που αποτελεί εδώ και μήνες θέατρο σφοδρών μαχών με το ρωσικό στρατό, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης.
Τρία πτώματα αμάχων, οι οποίοι είχαν σκοτωθεί νωρίτερα, βρέθηκαν εξάλλου σε δύο οικισμούς της περιφέρειας αυτής, διευκρίνισε μέσω της εφαρμογής Telegram ο κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο.

Ο ουκρανικός στρατός έκανε από την πλευρά του λόγο για ρωσικές επιθέσεις προς την κατεύθυνση του Μπαχμούτ, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της περιφέρειας, και της πόλης Αβντιίβκα, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων νοτιότερα.
Χθες, Δευτέρα, τα ουκρανικά στρατεύματα είχαν απωθήσει ρωσικές επιθέσεις κοντά σε δέκα οικισμούς, μεταξύ των οποίων το Μπαχμούτ, στις περιφέρειες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ (ανατολική Ουκρανία).

Το Σεπτέμβριο ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στις βορειοανατολικές και τις νότιες περιοχές της χώρας στο πλαίσιο μιας επιτυχημένης αντεπίθεσης. Έκτοτε οι μάχες έχουν σε μεγάλο βαθμό επικεντρωθεί στις ανατολικές περιοχές, ενώ συνεχίζονται παράλληλα γύρω από τη Χερσώνα στο νότο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss